Beelőzte Ferenc Józsefet II. Erzsébet brit királynő

2020. január 27. 18:04
Jelenleg ő a történelem ötödik leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója.

A brit uralkodó 67 éve és 355 napja uralkodik, ha január 27. hétfőtől számítjuk – írja a hellomagazine.com. Ezzel megelőzte I. Ferenc Józsefet, aki 67 évig és 353 napig volt trónon.

Nagy-Britannia, Új-Zéland, Kanada és Ausztrália uralkodója ezzel fellépett az ötödik helyre a történelem leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodóinak listáján. Már csak I. K'inich Janaab' Pakal maja uralkodó, II. János lichtensteini herceg, Bhumibol Adulyadej thaiföldi király, illetve XIV. Lajos francia király előzi meg. Egyébként a Napkirály 72 év 110 nappal vezeti a listát, tehát kicsit több, mint négy éve múlva Erzsébet lehet a történelem leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója.

(A kép forrása: m.brilio.net)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazából az is értelmes, csak mást jelent. Nem csak ülsz ott, hanem be is fejezed a tevékenységet. A "meg" képző a folyamatos igéket befejezetté alakítja. A többi igekötő is, de azok csavarnak is rajtuk valamilyen irányba.

Mondjuk tény, hogy szerintem is, ha már előzött, akkor "meg". Akkor "be", ha "beérte", de ezen már túl van Isten kegyelméből.

Amúgy hajrá.

Azért a "leelőzte" jó: "leelőzte, tehát lemaradt".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés