Magabiztos Fidesz győzelem Győrben!

2020. január 26. 20:30

Deák Dániel
Facebook
A Borkai Zsolt lemondása miatt kiírt időközi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Dézsi Csaba András nyerte.

„Magabiztos Fidesz győzelem Győrben!

A Borkai Zsolt lemondása miatt kiírt időközi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Dézsi Csaba András nyerte. Ez azt jelzi, hogy a szavazók megbocsátották a Borkai-ügyet, annak nincsen hosszútávú politikai hatása Győrben, egy megfelelő jelölttel simán tud nyerni a városban a jobboldal.

Az elmúlt napokban az ellenzéki véleményformálók arról beszéltek, hogy szerintük a Fidesz-KDNP már annyira meggyengült, hogy nem tud győzni az időközi választásokon. A mai győri választás bebizonyította, hogy ezek az állítások nem igazak. A kormánypártok annak ellenére is toronymagasan vezetnek, hogy ciklus közepe van, amikor általában mélyponton szokott lenni a kormányzó erők támogatottsága.

Orbán Viktor január eleji nemzetközi sajtótájékoztatója beindította a 2020-as esztendőt, kijelölte a legfontosabb napirendi témákat. Ezek között több olyan is volt, amellyel kihúzta az ellenzék méregfogát: beszélt többek között az egészségügyi fejlesztésekről, a szegénység felszámolásáról, a klímaváltozás elleni küzdelemről és a gazdasági növekedés fenntartásáról. Mindez azt mutatja, hogy a Fidesz gyorsan tud reagálni a változó politikai helyzetre, a társadalmi elvárásnak megfelelően viszonyul az újabbnál újabb kihívásokhoz.

Természetesen a neheze még hátra van, hiszen 2020-ban számos szakpolitikai döntést kell meghozni, 2021 második felére pedig a Fidesznek és a kormánynak is készen kell állnia a 2022-es országgyűlési választásra. Bíztató jel, hogy a 2014-es és a 2018-as választás előtt ugyanebben az időszakban sokkal rosszabb volt a helyzet, alacsonyabb volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. Minden esély meg van tehát a győzelemre!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zavecz megmondta, hogy a fidesz nagyon sokat veszített a szavazótáborábol, mert a biztos pártválasztók között csak 52%-on áll:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés