Magyar Nemzet: Nyomoz a NAV az MSZP fekete kasszája ügyében

2020. január 23. 11:15
Korábban egy lapinterjúban Szanyi Tibor beszélt arról, hogy bizonytalan eredetű pénzek vándorolnak a szocialista elnökség egyes tagjaihoz.

Évek óta közszájon forog, hogy az MSZP-ben létezik egy úgynevezett „fekete kassza”, amelyből a párt bizonylattal fedezni nem tudott kiadásait finanszírozták, de most nyomozás is indult az ügyben – írja a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet, hogy az ügyben Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen, költségvetési csalás gyanúja miatt. 

Tényi azután fordult a hatósághoz – eredetileg az ügyészséghez –, hogy az MSZP-ből kilépő Szanyi Tibor egy lapinterjúban arról beszélt: az elnökség egyes tagjai és Tóth Bertalan pártelnök között „obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít nekik valamilyen fizetést”.

Szanyi akkor azt állította, hogy az MSZP elnökségének kétharmada lehet érintett az ügyben, a párt viszont konzekvensen tagadta Szanyi állításait. Egy szűkszavú közleményben reagáltak Szanyi Tibor állításaira, miszerint: „sem fekete, sem fehér, de még piros kasszájuk” sincsen. Szerintük aki ilyet állít, az hazudik, ezért bírósághoz fordulnak.

A NAV egyébként nem először vizsgálódik a szocialisták fekete kasszájának ügyében. 2015-ben egy, a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételen Komássy Ákos, a szocialisták VIII. kerületi elnöke arról beszélt az MSZP pártigazgatójával, Katona Tamással, hogy 2014-ben a szervezet „fekete kasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni. Minderre Katona úgy reagált: „Nem örülök neki, hogy van fekete kassza, de tudom, hogy az élet bonyolult.

Komássy akkori magyarázata szerint a hangfelvételen szereplő fekete kassza egy úgynevezett házi­pénztár volt, amely feketére festett lemezből készült, és pusztán ezért nevezték így. Tény, hogy az ügyben indult eljárást a NAV végül bűncselekmény hiá­nyában megszüntette.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés