A davosi végzetkufárok új sötét korszakot hirdettek az éghajlattudomány számára

2020. január 23. 15:41
Sherelle Jacobs
The Telegraph
Az olyan aktivisták, mint Greta egy egyértelműen diagnosztizált betegséggé egyszerűsítik az éghajlatváltozást, amelyet pontos határidők betartásával lehet kezelni, miközben mindannyian fizetjük a számlát.

„ [...] Mikor lépett be a nyugati civilizáció az új sötét korba? Erre a kérdésre Greta davosi, gépies protestációinak hátborzongató jelenetei adhatnak választ.

A menedzsmentizmus egy olyan ideológia, amely kitöltette a kommunizmus összeomlása és a hetvenes évek utáni piaci kapitalizmussal való csalódás által létrehozott vákumot, és a társadalom minden szegletét megfertőzi. A lényege, [...] hogy minden problémát úgy kezel (mint a cégek), mintha azok általános, optimalizált folymatokkal lennének megoldhatóak.

Így

az olyan aktivisták, mint Greta egy egyértelműen diagnosztizált betegséggé egyszerűsítik az éghajlatváltozást,

amelyet pontos határidők betartásával lehet kezelni, miközben közösen fizetjük a számlát.

És az elitünk – ugyanezen arrogáns véleményt osztva, hogy minden szakértelemmel rendelkezünk a Föld összetett problémáinak megválaszolásához  –, óvatosan megtagadja minden olyan tény elismerését, amely kétségbe vonja az általuk már megállapított „tényeket”.

Sajnos, míg ez a menedzsmentizmus önmagába nem zuhan, valószínűleg megrekedtünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://www.origo.hu/nagyvilag..

Azért a Gloria viharhoz hasonló vagy 40 éve nem volt Spanyolországban. Ráadásul az elmúlt néhány hónapban volt vagy három rendkívüli időjárási eseményük. Azt persze, hogy ez mennyire természetes vagy emberi folyamatok eredménye, azt nem lehet biztosan tudni, az eredményt azonban a bőrükön érzik. ( A Gloria olyan helyeken pusztított, amelyeket mi igen kellemes éghajlatú városoknak - Valencia, Alicante - ismerünk. )

Közben Kínában új biológiai fegyver robban:
http://www.cctv.com/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés