Újabb hatalmas pofon az Orbán-kormánynak

2020. január 22. 8:41

Dobrev Klára
Facebook
Tényfeltáró bizottságot küld az EP Magyarországra.

„Ilyenkor érzem, van értelme küzdeni a magyar jogállamiságért az Unióban. Újabb hatalmas pofon az Orbán-kormánynak a jogállamisággal foglalkozó bizottság mai döntése: tényfeltáró bizottságot küld az EP Magyarországra. Az lesz a feladatuk, hogy megvizsgálják, mit tett a magyar kormány a Sargentini-jelentés óta a jogállamisági kérdésekben.

Mi tudjuk, hogy a helyzet rosszabb lett, mint korábban! Gondoljatok arra, hogyan kebelezte be a kormány az MTA-t, vagy épp hogyan teszik rá a kezüket a művészetekre!

Éppen ezért, mi, a DK EP-képviselői tovább küzdünk a magyar demokráciáért az Unióban is!” – fogalmazott közösségi oldalán Dobrev Klára.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hatályos törvények. Lehet egy törvény törvényellenes, vagy egy alkotmány alkotmányellenes? Mert a liberálisok kínjukban ilyeneket találnak ki. Az nem mérce, hogy egy adott kérdésben egyik ország ilyen törvényt hoz, a másik olyant. Mint ahogyan az egyes országok alkotmányai sem jelenthetnek mércét.

Sargentini jelentése nem állhat túl acélos lábakon, ha még mindig rágják, csócsálják, de semmi egyértelműt nem tudnak kihozni belőle. Pedig maga Sargentini is ide jött egy pár órára tényeket feltárni, igaz, kissé egyoldalúan tette ezt. Nem csoda, hogy a jelentés még mára sem egyértelmű, hiszen nem cáfolhatatlan jogi alapokon áll, hanem egy erőltetett liberális ízlésvilág hol így, hol úgy alkalmazott politikai szólamihoz lett igazítva. De mit is várhattunk egy fegyelmezett pártkatonától, aki az elvárások szerint összelapátolt valamit, kapott másfél évnyi hírnevet, majd önmagától is meghatódva, párás szemekkel fogadta elvbarátai hátba veregetését. Egy olyan szavazáson, ahol jó liberális szokás szerint a kétharmad viszonylag egyértelmű fogalmát is relativizálták.

Most jön a tényfeltáró bizottság, hogy megpróbálja feltárni az előre meghatározott tényt. Nincs kétségem, csűrni, csavarni fogják, hogy valamit kiizzadjanak. De az nem tény lesz, hanem fikció. Még akkor is, ha Dobrev Klára és társai besegítenek.

Nem azt mondták, Klári...

Saller lesz az Klárika! :D
Oda tartod a másik orcád is.

Azt nem vizsgálja tényfeltáró bizottság, hogy hol folyik hazaárulás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés