Kirúgták a transznemű katonát, aki ezért beperli a sereget

2020. január 22. 14:50
A dél-koreai Byun Hui-soo szerint hazája hadseregében durván diszkriminálják a szexuális kisebbségeket.

Még férfiként lépett be a seregbe a most 22 éves Byun, akin azonban 2019-ben egy nemi átalakító műtétet hajtottak végre, így azóta nőnek számít. Ez viszont nem hatotta meg a hadsereget, és arra hivatkozva, hogy nem tudja a fegyveres szolgálatot ellátni, megszüntették a szolgálati viszonyát – olvasható a BBC-n.

Byun szerint méltatlanul bánt vele a katonaság, ugyanis elmondása szerint pont a hadsereg ajánlása miatt hajtotta végre a műtétet, sőt, lábadozása alatt többször olyan jelzést kapott feletteseitől, miszerint folytathatja a katonai szolgálatát. Ezért a dél-koreai legfelsőbb bíróság elé viszi az ügyét.

Elmondása szerint az ázsiai ország fegyveres erőiben nagyon mélyre nyúlik a szexuális kisebbségek elleni diszkrimináció, ezért amellett, hogy – számára kedvező ítélet – esetén folytatni akarja a szolgálatát, az LMBTQI-közösség képviselője szeretne lenni a fegyveres erőkben. „Az identitásomtól függetlenül szeretném megmutatni mindenkinek, hogy egyike lehetek azoknak a nagyszerű katonáknak, akik a hazámat védik” – jelentette ki.

(Borítóképünk illusztráció.)

(Mandiner)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trump is kitiltotta a transzneműeket a hadseregből. Egyesek szerint ennek semmi köze nem volt gendergecizésnek, hanem egyre többen akarták elérni azt, hogy a műtét költségét a hadsereg állja.

Egyébként egész véletlenül elém került az Usa parti őrség (nem partyőrség :) ) felvételi követelménylistája. Van benne egy olyan rész, hogy fizikai követelmények, és abban ott van, hogy ahhoz, hogy valakit felvegyenek, képes kell, hogy legyen lenyomni legalább 31 fekvőtámaszt. Ha nő, akkor elég 14-et.

Na most nem azé', de ez mennyiben egyenlőség, és ez miért jó? Ha fuldokolsz, mit szeretnél, ki próbáljon kihúzni a vízből? Az, aki lenyom akár 30 fekvőtámaszt is, vagy az, aki csak a felét tudja?

Őket is kirúghatnák, mert példátlanul ostoba trendet jeleznek:
https://img-9gag-fun.9cache.co..

Picit régi a kép, azóta már Von Leyent AKK, egy penetránsabb picsa váltotta a hadügyminiszteri poszton.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés