Fidesz és Néppárt: Válófélben

2020. január 20. 10:09

Hajdu Nóra
Mérce
Kérdéses, hogy milyen hatása lesz az esetleges szakításnak Magyarországon, és a nagyobbik kormánypárt hátországában.

„A Fidesz távozása az EPP-ből azonban több, mint politikai játszma, amit valaki megnyer, egy másik meg elveszít. Az Európai Unió nehéz helyzetben van, komoly reformokat kell keresztülvinnie egy romló, geopolitikai feszültségekkel teli környezetben. A belső kohézió kulcsfontosságú. Magyarország számára sem mindegy, hogy ki és milyen motívumok által vezetve fogja érvényesíteni ebben a helyzetben a magyar érdekeket.

Kérdéses, hogy milyen hatása lesz az esetleges szakításnak Magyarországon. A Fidesz hátország hajszálrepedései közepette a konzervatív értelmiségi holdudvar egy része biztosan szívesebben látta a Fideszt az európai főáramú konzervatívok között, mint egy olyan alakulatban, amelyben például az olasz újfasiszták örökösei is ott ülnek.

Hab a tortán, hogy az örökösen az európai kettős mércéről panaszkodó fideszes politikusok az Európai Parlamentben éppen olyankor akarnak vagy kényszerülnek frakciót váltani, amikor a magyar Országgyűlésben a decemberben elfogadott házszabály-módosítás kizárja a ciklus közbeni frakciócserét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nagyon hülye. Mi köze a hazai frakcióváltásnak az ejuban történő váltáshoz? Vergődjetek, vergődjetek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés