A házaspár, akiknél a közös ebéd miniszteri találkozó is

2020. január 20. 12:44
Pablo Iglesias és Irene Montero az első koalíciós spanyol kormányban vállalt tisztséget.

A spanyol belpolitika sztárpárjának nevezte a 24.hu az új spanyol kormány két tagját, akik az életben is egy párt alkotnak. Azonban az igazság az, hogy már korábban is kiemelt figyelmet kaptak a spanyol közvéleménytől: ugyanis egész Spanyolországot lázban tartotta 2018 nyarán ikreik születése, akik a vártnál három hónappal korábban jöttek a világra, és heteken át küzdöttek az életükért, sikerrel. 

Ennek kapcsán a királyi családnak is megköszönték az érdeklődést, még úgy is, hogy a hírek szerint az anya, Irene Montero meggyőződéses republikánus (20. századi szóval: köztársaságpárti), aki szerint a 21. században már nincs szükség királyságra mint intézményre.

A szüléshez hasonlóan nem volt egyszerű az sem, ahogy végül mindketten az első spanyol koalíciós kormány tagjai lettek. Pedro Sánchez, a szocialista párt jelöltje a két párt közötti tárgyalások során ugyanis először csak Monterót szerette volna felkérni miniszternek – ugyanis a baloldali radikalizmustól átitatott Podemos gazdaságpolitikája még számára is túl sok volt. De Montero hajthatatlan volt, és csak akkor vállalta volna a miniszteri posztot, ha a férjével és pártjával koalíciós megállapodást kötnek Sánchezék. Így végül kénytelen volt belemenni a PSOE abba a spanyol belpolitikában eddig szokatlan módon, hogy társutasa legyen a kormányzásban. Az új spanyol kormány pedig a hírek szerint olyan adózást vezet be, amit még a multicégek sem tudnak kikerülni.

(Mandiner)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony két Robin Hood, egy nő, egy férfi, majd ők megmutatják, úgy elveszik a gazdagok pénzét, hogy jövőre azoknak még több lesz, a szegénynek még kevesebb.
"Az új spanyol kormány pedig a hírek szerint olyan adózást vezet be, amit még a multicégek sem tudnak kikerülni."
Úgy kiverek a kocsmából mindenkit, de mindenkit - mondta a bátor, majd óvatosan sarkon fordult és csendben hazaosont...

Egy kabaréjelenet jut eszembe a róluk:
A kórházban a betegek javítanak mindent, a képzettségük alapján osztják be, ki melyik osztályra kerül. Koltai Róbert volt a "betegirányító":
-Mi a szakmája?-kérdezi.
-Klasszikafilológus vagyok.
-Szóval nem ért semmihez.

Kb, mint nálunk FeGyőr és Cseh Katika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában