Novák Katalin: Weber ne leckéztessen bennünket demokráciából azért, mert van véleményünk

2020. január 15. 10:46
A Fidesz alelnöke szerint Magyarországon nem szokás letorkolni valakit a más véleménye miatt.

Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg – reagált  Novák Katalin az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének, Manfred Webernek kedden nyilvánosságra került szavaira, amely szerint az EPP nem változtat irányvonalán; ha valaki ehhez a pártcsaládhoz akar tartozni, követnie kell az értékeit, és „nem kér kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében”.

A Fidesz alelnöke a Facebookon úgy reagált a néppárti vezető által elmondottakra, hogy „nincs szükségünk arra, hogy Manfred Weber demokrácia-leckéket adjon nekünk”. Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg. A Néppártban mostanság igen? – tette fel a kérdést Novák Katalin.

(MTI)

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Katika!

Általában véve reagálni csak a nagy, befolyásos országok szoktak, a kis, vazallus - Kovács László-i, MSZMP-s országok - ritkán. De azért jó, ha néha mi is bátornak mutatkozunk, s jelezzük az ilyen senki köpönyegforgatók felé, hogy nem kérünk sem a német, sem a francia hegemóniából.

A kormány elkészíthetne egy olyan anyagot, amely bemutatná, milyen értékeket képviselnek az EP-ben lévő pártok, konkrétan mit jelent az európai értékrend, s mit takar a Néppárt értékrendje. Tételesen. Migráció, szexuális devianciák, család, vallás, neoliberális gazdasági világrend, gyarmatosítás - lásd a franciák tovább élő afrikai gyarmati rendszerét - és sok egyéb.

De az is fontos lenne, hogy az EP nagy pártjai, frakciói milyen globális érdekeket szolgálnak ki, látható kéziverérléssel - lásd a Soros listán lévő EP képviselőket, Timmermans, s a többi brüsszeli bürokratát - , konkrétan milyen globális gazdasági érdekeket sért például a magyar kormány, sértenek a V4-ek?

Vajon miért második Szlovákiában a migráns-zsidó-cigányellenes Nemzeti Párt?

Ma reggel a Klubrádióban azt boncolgatták, hogy a magyar kormány feleslegesen kelt hangulatot a GMO ellen, hibás volt ennek tilalmát törvénybe oktatni, a bunkó magyar fogyasztó fejébe verni, hogy a GMO kukorica bejön az ablakon.

A kormány miért nem készít ebben a nagy zöld kampányban olyan anyagot, amely bemutatja, hogy miként befolyásolják a multinacionális élelmiszeripari-vetőmag-és növényvédőszergyártó cégek a WHO munkáját, hogyan irányítják azt, miként szabják meg az egészségügyi határértékeket, a nagy világkereskedelmi megállapodások miként adnak zöld lámpát a GMO termékeknek.

Tessék ilyen előadásokat szervezni, s azokkal bejárni az országot, élén Orbán Viktorral, Viktor üljön traktorra, lovaskocsira, kerékpárra, menjen be a vidéki kis boltokba, kocsmákba, igyon meg Józsival egy sört, s kérdezze meg tőle, mi a titka annak, hogy 22-ben győzzön.

A Párt számára rendkívül kellemetlenné váló Népszabadság kicsinálásáráról mesélnél valamit esetleg?

Hát persze, csakis:

"...Mind jobban körvonalazódik, hogy nem hirtelen döntés áll a Népszabadság bedarálása mögött, az ügyletet jó ideje készítik elő, s az igazán nagy fordulat akkor következett be, amikor nyáron a kormányzat nekiment Spéder Zoltán nagyvállalkozónak, akinek addig befolyása volt a napilapra. Abban pedig, hogy éppen most került sor a puccsra, vélhetően szerepe van a bukott népszavazásnak s hogy az újság egyre élesebben bírálta a kormánypártot, sorra jött elő a kellemetlen ügyekkel..."

Válaszok:
DrPepper | 2020. január 15. 12:52

A Népszabadság és a Népszava (plusz HVG) pontosan ugyanazt a területet fedték le a szűkülő nyomtatott sajtópiacon. A Népszabóság semmi olyat nem írt meg, amit ma a Népszaga ne tudna, viszont sokkal költségesebben működött. Ezért hagyták csődbe menni. Ezt a racionalizálást próbálod (meg próbálta a baloldal) még ma is ködös összeesküvés-elméletekkel leönteni.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. január 15. 13:09

Wéberből jó sírásó lett volna. Szépen megásta a Néppárt sírját.

És érdekes módon ez a "költséges működés" akkor lett gond amikor a Párt számára kellemetlen cikkek születtek.
Például Atom Anti helikopteres utazása is igen nagyon kellemetlen volt, nem véletlen, hogy Anti megpróbálta letagadni, aztán a szemét Népszabadság képekkel igazolta ami írt, így aztán már nem lehetett letagadni a dolgot. Nem véletlenül lett a Népszabadság szálka a Vezér szemében.
I.Viktor nincs ilyen újságírókhoz szokva.

"Az újságok is üzleti alapon működnek."??????????????????????????????????????????

Ezt most te teljesen komolyan írod?????????????
A Metro kivégzése utáni újság Budapesten mennyi állami támogatást kapott, hogy nyomassa a pártpropagandát?? Vagy erről nem írt a Habony-Médiaművek??

Amúgy egy idézet a mai magyar valóságról, amit tudsz elemezni:
"...Az állami támogatás egy közvetett módja a kormányzati reklám, amely alkalmas arra, hogy egyes sajtótermékeket a megrendeléssel előnyben részesítsen másokkal szemben, amelyekben nem helyez el hirdetést. Ez – akárcsak a közvetlen állami támogatás – torzítja a piaci viszonyokat, vagyis elítélendő. Ugyanakkor a kormányzati hirdetés nemcsak a piaci viszonyokat torzítja el, hanem jogtalan politikai előnyhöz juttatja a kormányoldalt, hiszen, ellentétben az ellenzékkel, közpénzből hirdetheti elképzeléseit, nézeteit..."

Jogos az észrevételed a stílustalanság okán, de Te miért birkázod a fideszeseket? Szerintem e jelző nélkül, egyáltalán jelzők nélkül is el lehetne mondani az eltérő véleményeket.

Hajlamosak vagyunk a katonai demokráciára, de az is a népakarat kifejezése.

Persze. Futni, teljes sminkben, tűsarkú cipőben kell igaz? Felétek így szokás?
Kiválasztasz egy előnytelen helyzetben, lévő, előnytelen képet, egy amúgy, az átlagtól jobban kinéző asszonyról, és idétlenül röhögcsélsz rajta, persze csak azért mert fideszes.
Legyen ennyi az örömöd, meg annyi, hogy nézegesd azt a nőt, aki a kedvenceid oldaláról választottam, nem nagyobb jóindulattal, mint a tiéd
http://radicalpuzzle.blogspot...

Idézni szoktam Harry S. Trumant:
"When you have an efficient government, you have a dictatorship."

Az idézettel pedig inkább nem foglalkozol, mert az nem egyezik a világnézeteddel.
No comment...

Na látod kaptál választ. Ezek szerint a nyugati aluljáró kurváiból, jobb kormányt állítana ki a válaszadód.
Na, legyen neki (de csak neki!) olyan kormánya, nincs ezen mit vitatkozni.

Kegyes urunk Karolus !

Már nem tudom megnyitni a hozzászólásodat, hogy miért?

Úgy volt az én újságom a Népszabadság, ahogy most a tied a Népszava.
Amúgy az idézet Pártod és Kormányod munkásságát foglalja össze.
Vezéred semmit nem bíz a véletlenre...

Már megoldódott a probléma. Nem vettem észre, hogy "elállítódott" az "összes hozzászóló megjelenítése" gomb. :)

Mondjuk Atom Anti helikopteres utazása nem volt hazugság, bármennyire is tagadta.
De hát szegény apám mindig azt mondta, hogy sz.rnak bajnak nincs gazdája.

Mint azt már írtam néhányszor, Böszme a legrosszabb dolog ami ezzel az országgal történhetett.
Szóval azért, mert kritizálom a Fideszt, még semmi közöm a DK-hoz és Böszméhez, hogy Sorost már meg se említsem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés