Weber: Nem kérünk leckéket Orbántól

2020. január 14. 14:38
A La Repubblica szerint egy új európai pártcsaládot alapíthat a Fidesz, a PiS és a Liga.

Az Európai Néppárt most már szemüveges frakcióvezetője Strasbourgban kommentálta Orbán Viktor múlt heti kijelentéseit a Néppártról. A magyar miniszterelnök évértékelő sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, a Néppártnak változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt.

Weber az Euronews kérdéseire azt mondta, figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások. „A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket” – mondta Weber a páneurópai hírtelevízió magyar nyelvű portálja szerint. „Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak."

Lehet, hogy már megvan a Fidesz új helye: az olasz La Republica című lap szerint ugyanis tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között arról, hogy egy új európai pártcsaládot hozzanak létre. Értesüléseik szerint már a frakció neve is megvan: „Konzervatívok és identitás” lenne az új csoport neve. 

A csoport összetétele még nem végleges: az olasz információk szerint azért, mert Jarosław Kaczyński ellenzi, hogy a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülést is bevegyék a blokkba. A lengyel politikus elsősorban a Putyinhoz fűződő kapcsolata miatt ellenzi a Le Pennel való szövetséget. Az olasz lap arról is beszámolt cikkében, hogy a Fidesz egy lépésre áll az EPP-ből való kizárástól.

Összesen 324 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És el a kezekkel Simonka Györgytől!
Lölő ártatlan!
Garancsi is ártatlan!
A MOL-os Zsolti is!
Döbrögi is ártatlan! Az új döbrögik meg pláne!
Nem volt Ezüsthajó kft! Joszip Tot kitalált személy!
Szeretem NAGY TESTVÉRT!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. január 14. 16:04

Inkább pofon volt az, méghozza hatalmas tavaly.

Azóta se tért magához Weber, a bajor szélkakas.

"A Néppárt értékei világosak"
Igen, kereszténydemokrata értékek mentén alakult meg. Ki is követi ma ezeket az értékeket? (ha már itt tartunk, Helmut Kohl miért is nem akarta, hogy a temetésén Merkel mondjon beszédet? (aki persze erre igazi német arroganciával magasról tett, és csakazértis beszédet mondott, sőt, Orbánt, akit pedig kifejezetten megnevezett Kohl, nem hagyták, hogy elmondja a beszédét))

"Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam"
Ó, igen, az ő pártja, a legnagyobb teljesítménye egy sokadik futottak még jelölt. Ha valaki mondhatná, hogy az ő pártja, akkor az Tusk.

Kíváncsi vagyok, mit fognak szólni, ha kirakják Orbánt, és erre szakadni fog a Néppárt, mert Orbán viszi a képviselők felét...

"Ezzel csak az a baj, hogy kizárólag az egyik oldal korrupcióit sorolod, holott volt ott egyformán mindkettőnél. Szóval relativizálod az egyik színű korrupciót és kettős mércét alkalmazol."
Félreértesz.
Fletót előbb kell lámpavasra húzni, mint ezeket.

"Figyeld, még 9,5 évig nem lesznek EP választások."
Most csak viccelsz, ugye?

"Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak."

Weber vagy nem ismeri a számokat, vagy ....

Bajor tartományban a legutóbbi választáson a CSU
a voksok 37,2 %-át szerezte meg, de csak azét mert a CDU nem indított jelölteket. Így hamis állítás a 40 %.
A németországi választáson a CDU/CSU pártszövetség együtt a voksok 28 %-át szerezték, az EP választáson pedig 28,9 %-át.

Mindkét pártnak az utóbbi két választáson csökkent a támogatottsága és ha így haladnak a következő választáson nem biztos, hogy a CDU/CSU pártszövetség fog győzni Németországban.

Hasonló a helyzet az EPP pártcsaládon belül, melynek okozója a CDU/CSU pártszövetség lejtőre kerülése.
Ez pedig azt jelenti, hogy a két párt vezetése alkalmatlan. Így jó lenne, ha Wéber visszafogottabban polemizálna, mert könnyen előfordulhat, hogy a következő választásnak ők lesznek a legnagyobb vesztesei, ahogy az EPP is.

Jesszus, szerintem inkább rejtvényt fejts kommentálás helyett...

Weber Orbánnal szembeni karrier-sérelmei igen mélyen húzódnak benne. A Fidesz aktív: világos irányvonallal, igazi-klasszikus kohli-, nem liberális értékrenddel. Weber hátrányban van, mert nem nevezi meg világosan a részleteket, míg Orbán igen. Ezért a kilépés a helyes megjelölés, nem a kizárás.

750-nek a 40%-a, az:
pontosan 300.
Igaz, hogy a Néppárt a legnagyobb, de valóban, 181 képviselőjük van, ami: cca 25%...

Amit írsz, van alapja, és ez valós veszély.
De: a lengyel-magyar tengely mindenképp fennmarad, ami kiirthatatlan.
Lehet, hogy hatásában mérséklődik, de ez a név:
„Konzervatívok és identitás” egész jól hangzik, ráadásul echte európai.

Váratlan lépéssel gyorsítja Magyarország a devizaadósság csökkentését

Bejött Orbán ötlete, 115 milliárdos nyereség az aranytartalék hazahozatalából

Idén is folytatódik a rekord reálbér-növekedés
Az ápolók és pedagógusok kiemelt többletet kapnak

Válaszok:
nick89 | 2020. január 14. 16:14

Egyszerű, rangon aluli kérdésekkel egy Pierre nem foglalkozik.
Ezt nyugtázzad, és gondolj Pierre, a kis seggdugacsra,... részvéttel...

4 láb jó, 2 láb rossz!

Weber, a hitványság jelképe.

Igazán nem értem, hogy a mandiner, a hitelesség, a pontosság kedvéért miért nem Angela Mauro tudósítását fordította le, az Euronews helyett.

No, de a lényeg röviden.

Az EP csütörtökön a lengyelekkel és a magyarokkal szemben indított 7-es cikkelyről. A lengyelekkel szemben az igazságszolgáltatással kapcsolatos intézkedések miatt, a magyarokkal szemben: az alkotmányjogi visszásságok, a korrupció - csak zárójelben melyik országban nincs, mások ellen, akár a magyar balliberális kormányokkal szemben indítottak már ennek okán eljárást? -a bírói függetlenség megsértése, az adatvédelem, a véleménynyilvánítás szabadságának sérülése okán. Hm. A döntés nehéz, még a Néppárton belül is szakadás észlelhető, de holnapra rendkívüli megbeszélést tartanak, s ott születik meg a Néppárt álláspontja.

A megosztottságot az okozza, hogy amennyiben a Néppárt megszavazza a 7-es cikkelyt, azt Orbán a Néppártból való kizárási szándékként fogja értelmezni, s Orbán távozása eddig ismeretlen új pártformációk létrehozásával járhat, de mindenképpen koalícióra ösztönzi a jobboldalt.

A 7-es cikkely valószínűleg átmegy, a Néppártból is fogják támogatni, de a jövőtől való félelem fennmarad.

van olyan vélemény, amely szerint Orbán kizárása nem jár nagy veszteséggel, mivel ha beül a Konzervatívok és Reformerek közé, az még kezelhető lesz. Ugyanis ez a formáció most is jól együttműködik a Néppárttal, számos kérdésben együtt szavaztak. vagyis a jövőben is egymás partnerei lehetnek.

Nos ezek a tények.

január 26-án Emilia-Romagna tartományban választások lesznek. ma felmérések szerint a jobboldali koalíció ötven százalék felett áll.

Jó kérdés, olykor magam sem. Időnként bosszant a butaság, a tájékozatlanság, a primitív indulatok tobzódása, a józan, kölcsönös megértést kereső hangok hiánya. De ha Téged nagyon zavarlak, akkor majd csak 22-ben, a kampányban jelentkezem.

Pl az, hogy saját magától bérel irodát a világ végén, ahol biztosan senki nem keresi fel:-)

Kedves benandiwheel!

A mandiner már most megbukott, a balliberális portálok nem engedik meg ellenséges trollok térnyerését. Ha most itt körbenézel, alig maradt néhány értelmes, a hazájáért, családjáért aggódó, tenni kész konzervatív kommentelő. Ami nem csoda, nem kell ahhoz politikailag elkötelezettnek lenni, hogy valaki igényt tartson a kulturált beszédre. Így egyre többen nem olvassák ezt a portált, ami mára a hozzászólók többsége általa az emberi szennyet jeleníti meg.

A választások nem itt dőlnek el, mármint a mandineren, az ellenzéki oldalon nincs egyetlen kulturált, a tények bázisán megszólaló vitapartner, a konzervatívok meg többségében egyetértenek abban, hogy Magyarország fennmaradásának feltétele Orbán Viktor kormányon maradása, igen legalább 2030-ig.

De ehhez Orbánnak változtatnia kell, márpedig erre semmi jel. Csak azt ismételgeti, hogy innentől csak kormányozni fogunk. Hol van egy agytröszt, amely végre leteszi Orbán asztalára a súlyos választási vereség okait, s egyben elkészíti a 22-es stratégiát. Viktor, ne Budapesten találkozz a fideszes országgyűlési képviselőkkel, hanem menj el Hozzájuk, s a választóik közé. A Kolostorból már nem látod a magyar valóságot.

Ugyanis az ellenség - csak annak tudom nevezni azokat a pártokat, akik Európa, benne Magyarország iszlamizációját készítik elő, a zsidó-keresztény kultúra felszámolását, a káoszt, az anarchiát, a globális nagytőke érdekeit szolgálják - a legnagyobb sebesség fokozatra kapcsolt, minden vonalon, a Fidesz, Orbán meg tehetetlen, magára hagyja a saját táborát is.

Itt nem a Fidesz bukása miatt félünk, hanem attól retteg minden normális magyar, zsidó, cigány, ami Orbán bukása után rászakadhat erre az országra, a tét nem Orbán személyes támogatása, hanem a balliberális világégés, összeomlás elkerülése.

Sajnos a balliberális szavazók jelentős része a jól szervezett napi Orbán-ellenes gyűlöletszítás okán nem ismeri fel, hogy saját nemzete, népe, családja, gyermekei, unokái jelenét, jövőjét temeti el, ha a nemzetközi nagytőke pénzén mozgatott balliberálisokra szavaz. A nagyszerű Scheiber Sándor mondotta korábban, hogy a magyar zsidóság nem képes megbecsülni azt a jólétet, amiben Magyarországon él. Hozzáteszem, ezt a biztonságot sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés