Ki az az amerikai rapper, akinek saját afrikai városa lesz?

2020. január 14. 10:55
A sztárról elnevezett városban a tervek szerint csak kriptovalutával lehet fizetni.

Akon-nak saját városa lesz: az amerikai repper hétfőn jelentette be Szenegálban, hogy a nemes egyszerűséggel, azaz közép-ázsiai mintára saját magáról elnevezett Akon City tervei készen lettek. Mint azt a CNN keddi cikkében írja, az egyébként szintén szenegáli származású Akon a tervrajzok bemutatásakor úgy fogalmazott, várja, hogy mindenkit vendégül láthasson. Sajtóhírek szerint egyébként 82 milliárd dollárba is kerülhet a projekt megvalósítása.

Persze, nem mindig a nevét viselte a projekt: két évvel ezelőtt még Crypto City néven jelentették be a projektet, úgy tűnik, időközben nevezték át. Akkor mintegy 8 négyzetkilométernyi területet kapott az ország elnökétől, Macky Salltól. Azonban már akkor is nyilvánvaló volt, hogy Akont mindenki kézbe fogja venni: a városban ugyanis a tervek szerint Akoinnal, az énekesről elnevezett kriptovalutával lehet csak fizetni. Ami nem lesz távol az ország új nemzetközi repülőterétől, mindösszesen öt percnyi autóútra.

Akon egyébként nem csak urbanisztikában jeleskedik: egyik legújabb kezdeményezése az Akon Lightning Africa, ami szabad fordításban kb. annyit tesz: „Akon kifényesíti Afrikát”.

(A CNN nyomán)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában