Összellenzéki siker Orosházán

2020. január 13. 13:27
Nyolc százalékkal maradt le a Fidesz jelöltje egy városi választókerületben.

A Békés megyei városban szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a választást a város 1-es számú választókerületben. Ennek során – az OVB adatai szerint, a nem jogerős végeredmény szerint – az ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, Momentum, MMM) jelöltje, Raffai János a szavazatok 53,18 százalékát szerezte meg. A Fidesz Tóth Zoltánnét indította, ő 45,61 százalékkal lett a második, míg a harmadik a harmadik induló, a Munkáspárt jelöltje, Ujj György Imre lett, ő a szavazatok 1,21 százalékát kapta.

A nagyobbik kormánypárt nem kommentálta még az eredményt, de egy Facebook-posztban megköszönte Tóth Zoltánné munkásságát, azt, hogy kilenc évig volt a körzetben élők képviselője.

Az Alfahír a választás után megkérdezte Szabó Ervint, a Jobbik orosházai elnökét, városi képviselőjét. Ő úgy fogalmazott: hatalmas ellenszélben kellett kampányolniuk, a Fidesz nagyon komolyan vette a választást, elmondása szerint megyei elnöktől az országgyűlési képviselőig az utcát járták folyamatosan. Mint elmondta, nagyon alacsony volt a részvétel, de ez egy időközi választáson azért nem is olyan meglepő. Emlékeztetett: a Közösen Orosháza Városáért lokálpatrióta egyesület mögött ott vannak az ellenzéki pártok, így a Jobbik, a Momentum és a DK, illetve a Mindenki Magyarországért Mozgalom. Az MSZP egy korábbi döntés értelmében nem indított jelöltet, az októberi választással ellentétben.

(Mandiner)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baj, ő is fürdőzik ingyen egyet, meg csúcsra dobja a sok helytettese fizetését. Amikor elfogy a pénz, akkor majd az ottani ellenzéki szavazók is magukba szállnak.

Láthatóan nagyon erősen működik a bűnbakképzés hatása:
Az emberek elégedetlenségét - amit te magad okoztál - ha sikeresen az ellenfeledre tereled, akkor GYŐZTÉL.
A bal-lib emberellenes politika szerte a világon ezt csinálja és többnyire ez elég a győzelméhez.
Szünet nélkül, hatalmas energiát, pénzt fordítanak az emberek tudata elleni folyamatos támadássorozatukra...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés