A törvény szava

2020. január 12. 13:58

Mátyás Győző
168 Óra
Azt nem először látjuk, ha a hatalomnak tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne.

„Ahogy az várható volt. A miniszterelnök úr minap tartott nemzetközi évnyitó sajtótájékoztatója után jócskán fodrozódni kezdtek az indulatok. Persze az ellentétes politikai oldalak képviselői és szimpatizánsai a szokásos leosztásban reagáltak arra, amit a kormányfő mondott. Egyfelől megtudhattuk, hogy a miniszterelnök úr bölcsessége és főként bátorsága minden képzeletet felülmúl, hiszen ő megtörve a tabukat és a pc zsarnokságát ki merte mondani az igazságot. Szinte a néplélek avatott búváraként érzett rá arra, hogy mit gondolnak a zemberek, és ő tulajdonképpen hangot adott a nép kozmetikázatlan véleményének. Az ellenoldal szerint a miniszterelnök kijelentéseivel – nem először – megingatta a jogrendet, a törvények fölé helyezte magát, és valójában jogellenes magatartásra biztatott, a mondandója meg nettó uszítás.

Kétségkívül igaz, hogy a miniszterelnök úr elég lendületesen megsorozta az igazságszolgáltatást, bevitt egy-két lengőt nemzetközi szinten is. 

Azt tegyük mindjárt hozzá, van olyan, a sajtótájékoztatón szóba került ügy, a győri gyerekgyilkosé, amelyben a kormányfő gondolatait és megoldási javaslatát csak osztani lehet.

(...)

Azt nem először látjuk, ha a hatalomnak tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne.

(...)

Igen, tudjuk, a népcsoport egyedei olykor alapot szolgáltatnak az előítéletekre, mert nem tartják be a normákat, magatartásukkal bomlasztják a közösséget, nehéz velük együtt élni. De nem éppen az volna akkor a feladat, hogy a megoldás felé vezető utat keressük, ahelyett hogy bűnbakot képzünk?” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A bűnözök vétettek a társadalom ellen, ezért bűnhődnek joggal. Ettől még vannak jogaik. Nem kellene ezt elvitatni tőlük, ezzel is relativizálva a jog esszenciális alapjait."
Vannak jogaik... De hogy annyit perelhessenek ki a magyar államtól az őket 'megillető' fogva tartási körülményeik hiánya miatt, mint egy rossz állványzatról leesett munkás kártérítésként kap?

Az emberjogászat a művelt nyugaton már messzire eljutott, a józan ész határain messze túl.

Belgiumban például fejlett emberjogászok kitalálták és elérték, hogy társadalomba való újrabeillesztés céljából elő kellett készíteni a bűnöző urakat arra, hogy a fogságból egyszer majd el kell bocsájtani.
Ehhez a bűnöző urakat úgy kell hozzászoktatni, hogy időnként
meghatározott időre eltávozást kapjanak a börtönből, amikor azt csinálnak amit akarnak, még nagyon veszélyesként nyilvántartott bűnöző urak is.

Ámokfutása idején Hermann bűnöző úr épp börtönbüntetésének „kétnapos kimenőjét” töltötte. A három áldozattal járó utcai lövöldözés előtt (melybe két rendőrnő is belehalt) néhány órával egy negyedik gyilkosságot is elkövetett, egy ismerősét verte agyon kalapáccsal. Sőt, előző éjszaka egy ékszerboltba is betört.
Ennél több már nem is fért bele a szabadidejébe.

A Kronen Zeitung osztrák lap is foglalkozott a témával és a hozzászólók túlnyomó többsége elítélően nyilatkozott az igazságszolgáltatás rendszeréről, ami ezt lehetővé tette.
Egyik hozzászólás:
"És ismét egy hibája a naív politikusoknak és a feladatára alkalmatlan, inkompetens igazságszolgáltatásnak.
Miért muszáj bárkinek a biztonsági erők tagjai közül, mindegy, hogy hol, a bőrét vásárra vinni és
A LEVEST, AMIT AZ (INKOMPETENS) IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS FŐZÖTT, NEKIK MIÉRT MUSZÁJ KIKANALAZNI?

"A megoldás felé vezető - EGYETLEN - út: ez:
Minden gyermeknek ALAPJOGA a lehető legmagasabb szintű oktatás.
A lehetséges legmagasabb szintű oktatás kétséget kizáróan azonos, vagy nagyon hasonló, egzakt módon behatárolt SZOCIO-KULTURÁLIS környezetben valósítható meg.

Ezekkel az alapokkal köteles Magyarország biztosítani minden gyermek tanulási-fejlődési lehetőségét...
Minden más próbálkozás: merénylet, BŰNCSELEKMÉNY a gyerekek érdekeivel szemben.

Elképesztő volt tegnap este az ATV Civil a pályán-ban, a
Kovács Zoltán, Szakonyi Péter, Gergely Zsófia, és Komlósi Gábor ügyvéd, ha jól értettem.
És a csapatkapitány, a könnyed, laza fílinget erőltető Fiala János.
Tényleg, nem lehet tudni, ezek az emberek megbolondultak? nyilván nem!
Ekkora arcnélüliséget, amit ezek bemutattak, ... csak az van, hogy megbolondultak, tényleg.

"Azt nem először látjuk, ha a hatalomnak tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne."

A valóság

Azt nem először látjuk, ha az ellenzéknek tetszik egy bírósági ítélet, akkor heurékázik, ha meg nem, akkor olyan demagóg szólamokba kezd, hogy a néhai Torgyán doktor csak hüledezne.

Pár percet nézem, 1-2× odakapcsolva.
Nem, nem bírom nézni én sem.
Egyszerűen: felfoghatatlan, az a teljes átprogramozottság, amellyel kiiratkoznak a normál gondolkodásúak rendjéből...

"Igen, tudjuk, a népcsoport egyedei olykor alapot szolgáltatnak az előítéletekre, mert nem tartják be a normákat, magatartásukkal bomlasztják a közösséget, nehéz velük együtt élni. De nem éppen az volna akkor a feladat, hogy a megoldás felé vezető utat keressük, ahelyett hogy bűnbakot képzünk?”

Ha egy népcsoport felzárkóztatásra százmilliárdokat kap és mégsem változik pozitív irányba, akkor ezzel a népcsoporttal baj van. Ha mindez a népcsoport trehánysága miatt történik, akkor ez jogosan irritálja azokat, akik a változás elősegítéséhez az anyagi feltételt biztosították. Hol van ebben bűnbak keresés?

Ami Gyöngyöspatán történt, a per 2012 évben indult. Ebből eredően feltételezhető, hogy a körülmények már 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején is fennálltak. Mivel megszüntették a kisegítő osztályokat, ahol vegyesen voltak roma és nem roma gyerekek. Igaz a többségében roma gyermekek voltak. A kisegítőosztályokba nem a származás szerint kerültek, hanem mentális, gyenge készség, képesség miatt. A cél a felzárkóztatás lett volna.
Gyöngyöspatán történtek jól mutatják, hogy mi a következménye annak amikor rasszizmust kiáltanak, bírósági pert indítanak, azokat büntetik akik az adóikból támogatják a hátrányos helyzetben lévőket.
Mindennek az lett a következménye, hogy a szülők elvitték máshova a gyermekeiket. Gyöngyöspatán jelenleg a 77 tanulóból 5 nem roma.
https://www.magyarhirlap.hu/be..

Most jól érzi magát a szerző? Azok akik rákényszerültek, hogy elvigyék a gyermekeiket más iskolába ők is kérhetnek kártérítést?

Biztosan Marki-Zayra gondolt titokban. Amikor MZ vérbírózott, akkor a ballib hallgatott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés