„Pihennem kell”: egy kicsit visszavonul Greta Thunberg

2019. december 15. 15:08
Elvonul Greta Thunberg, de 2020 a cselekvés éve lesz.

Nem csinálhatod állandóan ezt, néha pihenni is kell – mondta Torinóban a CNN-nek Greta Thunberg, hozzátéve: nem tudja, meddig fog pihenni, de nem túl sokáig.

A 16 éves svéd klímaaktivista, akit nemrég tett a Time magazin a címlapjára, mint az év emberét, azt is megjegyezte, hogy 2020 a cselekvés éve lesz, és nyomást kell gyakorolniuk a düntéshozókra.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régebben az ilyen arckifejezésű gyerekekkel gyógypedagógiai intézetben találkoztam, ahol mérhetetlen türelemmel megáldott szakképzett tanárok nevelték őket.
Bíróság elé kellene állítani azokat, akik kihasználják.
Egy sérültet segíteni kell.

Mi lesz így velünk? Mindmeghalunk.

Meg talán vissza lehetne menni az iskolába, ahogy a többi 16 éves csinálja...

Amikor Greta eltorzult arccal, vicsorogva átkozódik, az egy jól kitalált színi előadás, azoknak, akik a te szinteden vannak. A csaj nem százas, ez látszik rajta, de a szülei úgy látják, üzletileg még használható. Greta egy irányított báb, ennyi, nem több. A klíma kérdése pedig szakmai kérdés, amihez fizikai, meteorológiai, műszaki, gazdasági ismeretek kellenek, nem pedig eltorzult arccal előadott érzelmi kitörések.

Európa az összes káros kibocsátás 9 százalékát adja. Ha ezt sikerülne megszüntetni, önmagában semmit nem jelentene a légköri szennyeződés szempontjából. A költségek viszont versenyképtelenné tennék Európát a többi, a kibocsátás ellen semmit nem tevő térségekkel szemben. Ezt a gazdasági hátrányt nem vállalta Trump, amikor új alapokra akarja helyezni a klímavédelmet. Tudja, hogy önként senki nem fogja egyoldalúan költségekbe verni magát, kivéve a belső kollaboránsokkal telített Európát.

És milyen érdekes, ugyanez látszik a migráció esetében is. Ha Afrikát és a Közel Keletet nézzük, akkor van egy több, mint egy milliárd lakosú migráns kibocsátó térség. Ha ennek 5 százaléka, 50 millió ember Európába jön, az tönkre teszi Európát, de a kibocsátó országok gondjait nem oldja meg. Megint azt látjuk tehát, hogy Európát belehajszolnák valamibe, ami semmit nem old meg, de Európa tönkremegy bele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés