Bolond lyukból – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. december 14. 11:47
Katolikus gyűlöletkeltő csoportok próbálják megakadályozni a kansasi drag queen karácsonyt. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy szép új világunk eljövetelének egyik legnagyobb akadálya a keresztény vallás és a hozzá kapcsolódó ünnepek, hagyományok. Nemrégiben beszámoltunk azokról a tudományos eredményekről, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a karácsonyhoz és a hálaadáshoz hasonló keresztény köntösbe bújtatott ételorgiák milyen traumát okoznak a jóravaló haladóknak; úgy tűnik azonban, a világ szerencsésebb felén már felismerték, hogy a hagyományos ünnepeknek nem feltétlenül kell kéz a kézben járniuk a szenvedéssel és a maradisággal. Kansasben például hagyományteremtő módon, idén először rendezik meg a drag queen karácsonyt, mely máris az érdeklődés középpontjába került. Az eseményen férfinak született pucckirálynők adnak ünnepi műsort magassarkúban, parókában és erős sminkben teremtve igazi karácsonyi hangulatot. Sajnos úgy tűnik, nem mindenkinek tetszik a kitűnő kezdeményezés: katolikus gyűlöletkeltő csoportok megpróbálják megakadályozni a progresszív eseményt. Ha Önt is érdekli a pucckirálynők ünnepi műsora, kattintson az Advocate cikkére.

A hangulat fokozása érdekében erősen ajánlott a produkció előtt egy jófajta joint elszívása. De vigyázzunk, csak óvatosan! A legújabb kutatások ugyanis arra jutottak, hogy az illegális marihuána-terjesztés végzetes sebeket ejt Földanyánk édes testén. A megoldás persze kézenfekvő: legalizálni kell a vadkender-termesztést és a környezetszennyezés rögtön semmivé lesz. Ez abból adódik, hogy a bűnüldöző szervek elől bujkáló illegális terjesztők áltlában kevés figyelmet fordítanak a környezetbarát megoldások alkalmazására, így például gyakran használnak korábban már betiltott növényvédő szereket. Ha Ön is felhőtlenül szeretné élvezni a cannabis áldásos hatásait, miközben nem kell aggódnia Földanyánk egészségéért, kattintson az Atlantic cikkére. A legalizáció azonban más problémákat is megoldhat – ez derül ki legalábbis Tom Wolf Pennsylvania kormányzója legújabb javaslatából. A demokrata politikus szerint az elektromos cigaretták káros hatásai könnyen megelőzhetőek lennének, ha az emberek füvet szívhatnának az újfajta eszközök helyett. Ha Ön is szeretne többet megtudni a javaslatról, Önnek ajánljuk a VICE cikkét.

Úgy tűnik tehát, hogy Amerikában minden rendben, ráadásul az oktatás területén is pozitív hírekről tudunk beszámolni. A Pluralist riportjából kiderül ugyanis, hogy a Michigani Állami Egyetem bevezette a faji alapú felvételit annak érdekében, hogy a hallgatók között valamennyi etnikum megfelelő arányban képviseltethesse magát. A nem fehér rasszhoz tartozók felvételijénél például akkor sem veszik figyelembe a matematikateszt eredményeit, ha a hallgató olyan szakot választ, amelyhez az egyébként elengedhetetlen lenne. A riportban megszólal például egy mérnöknek tanuló fekete hölgy, aki még egyetlen matekos tárgyat sem tudott ugyan teljesíteni, sőt kételkedik benne, hogy ez valaha sikerülne neki. A lényeg viszont nem ez, hanem hogy amíg az egyetem hallgatója, addig javítja az etnikai diverzitást, ezzel is szivárványosabbá téve a korábban maradi oktatási intézményt.

Vannak azonban olyan esetek, amikor jószándékú kezdeményezések sülnek el visszásan és a haladónak szánt ötlet nemhogy előrébb vinné a társadalmunkat, de végül kifejezetten károsnak bizonyul. Úgy néz ki, hogy erre a sorsra jut a nemrégiben ígéretesen induló body positivism mozgalom is, melynek hívei azt hirdetik, hogy midenki fogadja el testét olyannak, amilyen. És az még rendben is volt, hogy a kövérek erős testalkatúak ne üljenek fel a bodyshaming szégyenteljes provokációinak, de úgy néz ki a mozgalom egyes radikális képviselői veszélyes terepre tévedtek nemrégiben. Rachel Rooney ugyanis nemrégiben egy gyerekkönyvet írt a témában, amely hamar kivívta a haladó közösség haragját. A szerző érveléséből ugyanis az következne, hogy a gyermekeknek nem kell nemátalakítóműtéten átesniük, hiszen testük tökéletes úgy, ahogy megszülettek. Egyelőre nincs hírünk arról, hogy Rachel visszavonta-e már veszélyes tanait, csak reménykedni tudunk, hogy könyve nem okozott visszafordíthatatlan kárt a felnövekvő generációknak. Ha szeretne többet megtudni a veszélyes könyvről, kattintson a Pinknews átfogó írására.

Hasonlóan jó kezdeményezésnek indult a TikTok közösségi oldal kezdeményezése, melyben külön védelemben kívánták részesíteni a sérülékeny csoportokat, elsősorban pedig az LGBTQ közösség tagjait. Ha valaki esetleg még nem tudná a TikTok a fiatalok körében rohamosan terjedő alkalmazás, melyben a felhasználók saját videóikat oszthatják meg egymással, melyekben általában zenére táncolnak, énekelnek. Az alkalmazás üzemeltetői külön védelemmel látták el a LK&ÄTQ művészek videóit, amely azonban nem érte el a kívánt hatást, sőt: a védettség alá eső videók nézettsége jelentősen visszaesett. Erre mondják haladó körökben, hogy a pokolba vezető út is szivárványokkal van kikövezve. Bővebb információért ajánljuk a Netzpolitik írását.

Kulturális ajánlónkban a héten bemutatjuk a Queen & Slim című filmdrámát, amely Bonnie és Clyde történetét dolgozza fel, ám a főszereplők mindketten feketék. A rendhagyó szereposztásan nem titkoltan az a célja, hogy a feketékkel kapcsolatos előítéleteket helyes mederbe terelje. Hiába volt ugyanis bűnöző az eredeti páros, a mai napig tömegek tekintenek rájuk pozitív hősként. Az alkotók feltevése pedig, hogy ha feketékkel játszatják újra a történetet, akkor az emberek szemében a feketék által elkövetett bűncselekmények is jobb színben tűnnek majd fel. Ha Ön is szeretné premier előtt látni a fekete szerelmespárt, kattintson a VOX cikkére.

Heti szemlénket olvasgatva tippeket kaphat továbbá a genderinklúzív neveléshez a Metro jóvoltából; a Sky News pedig lerántja a leplet az angol orvosok szégyenteljes praktikáiról: sokan csak azért javasolják a nemátalakító műtéteket a hozzájuk forduló gyermekek esetében, mert félnek a transzfóbia vádjától.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában.”

(Nyitókép forrása: advocate.com)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért az valójában nagyon érdekes, amikor egy hosszú, részletes, és tényeket felsoroló hozzászóláshoz,(Finale) te reagálsz négy sort, amelynek mindegyike csak cinikus megjegyzést tartalmaz. Ez önmagáért beszél.

Mi volt tényszerű?
Nem leszek rest. kimásolok néhányat:

„Megis melyik kormanynal kellett IMF hitelt felvenni, te szerencsetlen ??
Megis melyik kormany adositotta el gatyara ezt az orszagot ?
Megis melyik kormany es partok talpasai vannak bortonben buncselekmenyek miatt ?
Megis melyik miniszterelnok mondta az a hires mondatot ,hogy " el lehet innen menni " ?
Megis melyik kormany alatt volt a legnagyobb a kivandorlas
(Hozzáteszem 2010-től, de akkor tették lehetővé a szabad munkavállalást, és mentek is az emberek, mert 2010-ban romhalmaz volt a gazdaság)
?? Mert pont a mostani kormany alatt ez a tendencia vegre megfordult :
Megis melyik kormany hagyott rank egy befejezetlen, verlazitoan draga metrovonalat ?? Meis melyik part vezetese utasit vissza korhazak epiteset ?
Május elején ezrek vonultak utcára Hamburgban, hogy tiltakozzanak az egekbe szökött lakbér árak ellen”
Úgy látom a konkrét dolgok mellett szeretsz elmenni vagy nem válaszolsz rá. (Ezzel nem vagy egyedül)
Tegnap lehülyéztél valakit, mert azt mondta Ungár Kláráról, hogy leszbikus.
Erre én bemásoltam egy linket, ami bizonyítja, és nem is tagadta soha. Ez elismerést érdemel részéről).
De te nem válaszoltál rá, mert mint említettem a konkrétumokat egyszerűen nem vagy hajlandó elismerni, inkább lehülyézed a másikat. Erről beszéltem.
Azt mondtad:
„Mi tényszerű ?
Hogy az elején félhülyének, a végén hülyének nevez ?
Számodra ilyen egy tényszerű hozzászólás ?”

A két hülyézés között voltak a TÉNYEK, amit nem akarsz észrevenni. Erre írtam én, hogy:
Ez önmagáért beszél. És tényleg!

"Ez konkrét hazugság részedről. Már jó tíz éve mindenki tudja Ungárról, hogy leszbikus, így én is tudom.
(AKKOR MIÉRT HÜLYÉZTED LE, HA TUDOD?)
" Telefonról kommenteltem és véletlenül elküldtem a félkész kommentet - utána viszont folytattam, és az kb 2 idegen kommentnyivel lentebb olvasható is volt, visszakeresheted."

A FENE SE KERESGÉLI, DE NEKEM UGYAN NEM VÁLASZOLTÁL RÁ, DE MÉG MINDIG MARAD A KÉRDÉS, HA TUDTAD, AKKOR MIÉRT HÜLYÉZTED LE, ÉS MIÉRT ÍROD NEKEM, HOGY HAZUDOK, AMIKOR IDEMÁSOLTAM AZ ÍRÁSODAT!
PERSZE TE MAJD EZT IS MEGMAGYARÁZOD. VAGY NEM, AHOGY SZOKTAD.

KONKRÉT HAZUGSÁG RÉSZEMRŐL? AKKOR ÍME:

Ügyek 2019. december 13. 18:52
• 3
• 21
@my fair lédig
„Amúgy Ungár Klára a rendszerváltás szex-szimbóluma volt."
Aha a nőknél.
Válaszok:
my fair lédig | 2019. december 13. 19:04


my fair lédig 2019. december 13. 19:04
• 10
• 1
@Ügyek
Hülye vag
Válaszok:
Negue | 2019. december 13. 23:37
Negue | 2019. december 13. 23:38
Ügyek | 2019. december 13. 23:51
Sulammit | 2019. december 14. 0:05Negue 2019. december 13. 23:37

• 4
@my fair lédig
Nem mintha engem érdekelne, csak mivel hülyéztél emiatt valakit. Nem is tagadta soha. Egyébként meg az ő dolga, csak más témában is annyi tévedésed van. Csak ezért hozakodtam ezzel elő.


https://index.hu/belfold/0308u..

my fair lédig 2019. december 13. 21:27
• 2
• 1
@Tatulus
Én bírom a mélyebb hangú nőket.

A mélyebb hangfekvés nem jelent leszbikusságot.

Általában legalábbis.
Válaszok:
Tatulus | 2019. december 13. 21:30

"Sztem erre időközben te is rájöttél már - de inkább kitartasz a korábbi hazugsagod mellett, mert fideszes vagy."

Rájöttem. Egészen másra. Nevezetesen, elképedve látom, hogy a fideszgyűlölet milyen mértékben tudja elvenni egyeseknek a józan eszét. Tényleg döbbenetes, és mélységesen sajnálatos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés