Fidesz: Bán Teodóra politikai tisztogatás áldozata lett

2019. december 13. 20:54
Miközben a színházak és a szabadság megvédéséről beszél, Karácsony Gergely érvénytelenítette Bán Teodóra kinevezését a Szabad Tér Színház élére.

Bán Teodóra volt a Magyarország élőben című műsor vendége a HírTV-n, ahol beszámolt arról, hogy miközben a színházak és a szabadság megvédéséről beszél, Karácsony Gergely érvénytelenítette a kinevezését a Szabad Tér Színház élére.

Hassay Zsófia, a főváros fideszes képviselője úgy fogalmazott Bán Teodóra menesztése kapcsán: „hogy ha politikai tisztogatásról beszélünk, akkor ez az”.

„Ön szerint is politikai tisztogatásról van szó?” – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető,a Szabad Tér Színház korábbi igazgatóját.

„Nagy valószínűséggel szüksége van bizonyos személyeknek a helyére, ahhoz, hogy az új városvezetés és az új elvárásoknak megfelelő személyek kapjanak pozíciót, hiszen ezek a helyek azt gondolom, hogy mindannyiunk számára nagyon fontosak. Bár jó lenne, ha függetlenek lennének a színházak a politikától, de maguk a színházvezetők küzdenek azért, hogy őket megkülönböztessék és ez nem más területre tereli így ilyenkor a politikusoknak is a döntését, minthogy politikai döntést hozzanak afelől, hogy ki üljön a székbe.” – válaszolta Bán Teodóra, aki szerint tehát nem szakmai alapon döntöttek visszahívásáról.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönöm a felvilágosítást. Eddig úgy tudtam, hogy a színházni az egy szakma, Kergeri is,
mintha ilyet lilaködözött volna a minap, de úgy látszik ő is tévedett. Mindenestre jól fog jönni
még a megállapításod, csak el ne felejtsük, amikor majd szükség lesz rá hamarosan.

És ki a nem "szar"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés