Dobrev: Európaibb lettem, mint eddig voltam

2019. december 12. 16:57

Írta: Jerez Julio
Magyar újságíróknak beszélt a DK EP-képviselője az Európai Egyesült Államokról és az európai bérminimumról. Tudósításunk.

A DK politikusa, Gyurcsány Ferenc felesége először arról beszélt, hogy mit tapasztalt a májusi EP-választás óta eltelt időben. Elmondása szerint „komoly ambíciókkal és célokkal” érkezett, eddig még töretlen a lelkesedése és a tenni akarása. Kijelentette: egy nagyon erős Európában hisz. Meggyőződése, hogy több folyamat miatt a nemzeti szuverenitás több aspektusát kell együtt gyakorolniuk az európai államoknak, így továbbra is kitart a sokkal erősebb európai összefogás mellett.

Úgy fogalmazott: a géntechnológiai témakörének felét nem érti, de azt látja, hogy olyan kihívásokkal fog szembesülni az emberiség, amelyekre nemzetállami kereteken belül nem lehet választ adni. Szerinte az egyre erősödő integráció a realitás Európa jelentős részén. Ennek a folyamatnak a része az, hogy elkezdődött az alapszerződések módosítása. Az Európai Egyesült Államok felé vezető úton szerinte ez lesz az első lépés. Hozzátette: az Európai Tanács és az Európai Parlament mellett az Európai Bizottság is átláthatóan működne az Európai Egyesült Államokban.

Európaibb lett, mint eddig volt

Később felidézte: európaibb ember lett, miután betért az Európai Történelem Házába, amit a jelenleg a Fideszt vizsgáló EPP-testület, a bölcsek tanácsa tagja, Hans-Gert Pöttering hozott létre.

A folytatásban kitért a törvénykezésre is: szerinte egy normális jogszabályhoz idő kell – említette a német és uniós törvénykezés hosszát – ezért is sajnálja a gyors magyar szokást, azt, hogy „tökös legények vagyunk”, mert „szombaton kitaláltuk, hétfőn beterjesztettük, kedden már elfogadtuk”. Elmondta, vannak olyan témák, amiben a jövőben az egyszerű többséggel elfogadott ET-döntések fognak számítani, ezek az elképzelései szerint fel fogják gyorsítani a döntéshozatalt, ez szerinte szintén az Európai Egyesült Államok előszele.

Ennek kapcsán elmondta, hogy a másik sokat hangoztatott kezdeményezése, az európai bérminimum kapcsán egyezség született a bevezetés elvi feltételeiről, de erről többet nem mondhatott, valószínűleg tavaszra lesz nyilvános javaslat. Annyit elmondott: a szakszervezetekhez köze van a tervezetnek.

Ezután arról beszélt, hogy a Fidesz két hónappal ezelőtt változtatott az uniós kommunikációján „a PC-kánonján”, ugyanis ugyanazokat a szavakat használta a „Brussels bubble”-ben, amit magyarul már évek óta. Nem tudja, hogy mi ennek az oka, de szerinte azzal provokálják az angol nyelvű közvéleményt, amivel már évek óta „sajnálatosan” a magyar közvéleményt. Megjegyezte később: Kovács Zoltán tweetjeivel elérte, hogy újabb meghallgatás legyen a hetes cikkely szerinti eljárásban.

Megoldanák a közvetlen támogatásokat

Elmondta: nagyon erősen lobbiznak azért, hogy Európa-szerte közvetlenebb módon érkezzenek uniós támogatások több helyre, illetve kibővítsék a jelenlegi, közvetlenül lehívható támogatások körét. Szerinte ebben a régi Bizottság nagyon gyenge volt, és úgy véli, az új Bizottság ebben nagyot erősödhet.

Egy kérdésre válaszolva, miszerint ez ezért nem fog menni, mert egy új intézményrendszer kéne, kijelentette: egy bizonyos szint alatt lehetőség lehet a jelenlegi pályázatbíráló-kapacitás bővítésével megoldani a civil pályázatok elbírálását. Ezt javasolták a DK EP-képviselői, más magyar EP-képviselőkkel együtt, reméli, hogy S&D és a Renew is támogatni fogják ezt.

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pápább a pápánál.

Válaszok:
pollip | 2019. december 12. 19:17

Európaibb lett?
De mi is jellemző az európaiságra?
Talán csak nem a gyarmatosítás?

Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban,
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU),
az angolok (britek) 1607-ben (EU),
a dánok 1620-ban (EU),
a svédek 1638-ban (EU),
a németek szintén 1638-ban (EU),
az osztrákok 1719-ben (EU),
a belgák 1885-ben (EU),
az olaszok szintén 1885-ben (EU),
végül a norvégok 1927-ben.

Ha jól értem az a cél, hogy az adópénzből összetákolt költségvetésből közvetlenül az NGO-k
részesüljenek azzal a céllal, hogy ppp konstrukciókat hozzanak létre a korrupció visszaszorítása
érdekében.

Végülis, ha röptében lehet változtaatni a szavazási szabályokon, akkor akár ez is lehetséges.
A lényeg, hogy az európai értékek és a fékek ne sérüljenek, ha már az EUs alapszerződés sérül.
Az egyensúlyokkal meg majdcsak lesz valami.

Akkor már nem is Dobrev, hanem DobrEU Klára.

Európaibb lettél, mint gondoltad volna.
Már csak egy libatoll hiányzik a fenekedből, hogy valódi európaiként lebeghess

Mármint Klára asszonyság...

"...Meggyőződése, hogy több folyamat miatt a nemzeti szuverenitás több aspektusát kell együtt gyakorolniuk az európai államoknak, így továbbra is kitart a sokkal erősebb európai összefogás mellett."

A nemzeti szuverenitást nem lehet "együtt gyakorolniuk az európai államoknak". Pont ettől szuverén, te, sötétség fejedelme, hogy a többiektől független. Minden liberális értelmiségi ilyen agyalágyult, vagy ez már az élcsapat?

Közel-kelet, Bulgária, kommunizmus, Európa...

Akkor válnia kell.....:-)))
Ha annyira erősen európai:-)))))

A szemüveg az európaiság.

"Dobrev: Európaibb lettem, mint eddig voltam"

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Annyira tetszett, a mikor hatalmas előadótermében gyalázta az országunkat és amikor mutatták az üléstermet, látszott, hogy egyedül van:-) egy takarítónő szeretettel hátul a szemetet:-))) viszont az a fehér blúz szörnyű volt rajta:-))) ilyen állattal nem jó neki a konfekció, gyűjtsön varrónőre:-))))

Az biztos, hogy már az orosz gyarmatbirodalom egyetlen rab népét se engedték szabadon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés