Lemondtam egyéni önkormányzati képviselői helyemről

2019. december 11. 10:21

Kerpel-Fronius Gábor
Facebook
Azt tartjuk fairnek és helyesnek, ha ebben a körzetben a Momentum állíthat jelöltet, ahogy eddig is.

„Múlt szerdán összeférhetetlenség miatt lemondtam a XIII. kerület 9. választókörzetében elnyert egyéni önkormányzati képviselői helyemről. Ezt a főpolgármester-helyettessé választásomat követő 30 napon belül meg kellett tennem, hiszen az önkormányzati törvény értelmében a két tisztség egymással összeférhetetlen.

Először is nagyon szeretném megköszönni azt a nagyon sok élményt, amit a kampányidőszakban szereztem. Nagyon sok időt töltöttem ott beszélgetésekkel, jegyzeteléssel különböző utcasarkokon pultozva, lépcsőházakban kopogtatva.

Még inkább szeretném megköszönni a választók 75%-ának a bizalmát. Arra készültem, hogy öt éven át kitöltöm ezt a mandátumot, ugyanakkor nem térhettem ki a felelősség elől, amikor Karácsony Gergely főpolgármester és a Momentum is méltónak talált arra, hogy Budapest egész lakosságának érdekeit képviseljem főpolgármester-helyettesként.

A megüresedett képviselői helyre időközi választást kell kiírni, amely várhatóan 2020 kora tavaszán lesz.

A Momentumnak továbbra is az a szándéka, hogy az időközi választásra a jelenlegi MSZP-Párbeszéd-DK-LPE13-Momentum-LMP közös jelölés legyen. Azt tartjuk fairnek és helyesnek, ha ebben a körzetben a Momentum állíthat jelöltet, ahogy eddig is.

Annak ellenére, hogy Tóth József és a kerületi szocialisták a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti estén erős nyomás alá helyeztek, hogy a jelölés jogát adjam át nekik. Ezt az erős nyomás alatt meg is tettem, néhány perccel az alakuló ülés kezdete előtt. A Momentum országos elnöksége azonban ezt a döntésemet egy héttel később felülbírálta – bár ez nekem személyesen kellemetlen helyzetet eredményezett, a döntés tartalmi részével messzemenően egyetértek.

Az érvelés egyik ága ugyanis az volt, hogy az ellenzéki pártok közötti együttműködés szelleméből az következik, hogy ilyen esetben az addigi jelölő szervezetet illeti meg a jelölés joga. A másik ág viszont az volt, hogy a Momentum már eleve nagyon komoly kompromisszumot kötött, amikor az EP-választás 21,37%-os XIII. kerületi eredményét követően elfogadta azt a kerületi együttműködési megállapodást (a DK-val teljesen azonos módon), amely az EP-választáson 13,54%-ot elért MSZP 13 jelöltjével szemben egyetlen képviselőjelölti helyet juttatott a Momentumnak.

Az országos elnökségünk álláspontja szerint ellentmond az ellenzéki együttműködés szellemének és a népképviselet alapelveinek, ha a szocialista párt a Momentumot meg akarja fosztani ettől az egy képviselői helytől is. Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy a megüresedett helyemre az időközi választáson is a Momentum állíthasson jelöltet.

Bízunk abban, hogy ezt együttműködő partnereink is belátják, és velük együtt folytathatunk sikeres kampányt jövő tavasszal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt el kell ismerned, hogy így sokkal könnyebben meg lehet élni, mint tisztességes munkából! :)

A liberálisok a tisztesség oszlopai. Nem tudtad?

És ez hír:-)))))
Most betartja a momentum a szabályokat, mert a saját érdeke. DE mi van az 500 millióval? megvan már az elszámolás?

Az rendben van, hogy a Donáth Anna családi nyomdájától rendeletek? Az ok, hogy több plakátot számoltak el, mint amennyi plakáthely az egész országban van?

Arról mondhatna le, hogy kinyitja a mocskos pofáját ez a gané...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés