A Momentum identitástipró ideológiája

2019. december 8. 9:46

Deme Dániel
Magyar Nemzet
Ha Donáth Anna úgy érzi, hogy az asszimiláció az újonnan felfedezett európai alapérték, akkor élje tovább az életét büszke szlovákként.

„1990-et írtunk, hárman álltunk, felvidéki magyar gimnazisták a pozsonyi Hviezdoslav téren egy ötszáz fős szlovák ultranacionalista tömegben. A rendszerváltás után elkezdtek az országba visszaszivárogni a második világháborús fasiszta szlovák állam képviselői, kiszolgálói, hóhérai. Viszonylag kicsi, de annál lelkesebb hallgatóságra találtak a szlovák főváros körüli települések lakói között, akiket buszokkal hoztak fel a volt elnököt, Jozef Tisót éltető és a magyarok ellen durván uszító rendszeres tüntetésekre. Egy ilyen alkalom során, eleinte nem tudván, miről lesz szó, mi is beálltunk a hallgatóság közé. Az összejövetel befejeztével valami rendkívül észszerűtlen késztetésből megszólítottam a közvetlen közelemben álló első idegent, legyen olyan kedves megmagyarázni, hogy ezt a magyarok Dunába fojtását pontosan hogyan is gondolták.

Hárman álltunk a hitetlenkedő tömeg közepén, tizenöt éves fejjel ugyan esélyünk sem volt arra, hogy a dühödt hazafiakat érvekkel meggyőzzük, de fiatalos lelkesedésünk és idealizmusunk azért annyira elégséges volt, hogy valahogy meggátolja a tüntetőket abban, hogy tettlegességig fajuljon a vita, ahogy ezt többen a bekiabálók közül javasolták. Vagy egy órát vitatkoztunk velük az utcalámpák alatt, végül hátat fordítottunk a tömegnek, és elindultunk kollégiumunk felé. A hírhedt hidegháborús kémtanya, a Carlton Hotel mellett valaki megállított minket, bemutatkozott. Imrének hívták, magyarországi újságíró volt. Kezet fogott velünk, majd ezt mondta: gratulálok, fiúk, ez több mint hőstett volt.

Tinédzser fejjel, kissé akadozó szlováknyelv-ismerettel akkor valahogy mégis tudtam, mit mondjak a minket Dunába fojtani szándékozóknak, de Donáth Anna momentumos EP-képviselő közelmúltban elhangzott meggondolatlan kijelentései kapcsán felnőttként alig jutok szavakhoz. Felvidéken – vagyis Szlovákiá­ban, hogy ő is képben legyen – a fentebb leírt eseményektől hosszú utat tettünk meg addig, hogy ne legyőzöttekként kezeljen a minket körülvevő többségi társadalom, ne elmagyarosodott szlovákokként jelenjünk meg a történelmi és társadalomtudományi tankönyveikben, hanem két euró­pai nemzet kölcsönös tiszteleten alapuló együttélését alakítsuk ki egy történelmi traumákkal tűzdelt, de közös léttérben. Hogyan is gyűlölhetnék egy olyan népet, amely ugyanazt a szent földet szereti és ápolja, mint én? És ugyanezt nekünk kellett kiharcolnunk, de mégis, a szlovák nemzetnek megvolt az a belső potenciálja, hogy végül európai szellemben fogalmazza meg a velünk való együttélés törvénybe foglalt alapszabályait, kitegye magyar településneveinket, elfogadja, hogy mi magyarul tanuljuk a történelmünket, és főleg megtanulja azt, hogy mi nem szlovákok, hanem szlovákiai magyarok vagyunk.

Donáth Annának ez a potenciálja miért nincs meg? Ha nem itt született, miért mondja többes szám első személyben, hogy »lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk«. Pontosan milyen sorsközösség-vállalással szerezte meg annak jogát, hogy a mi nevünkben beszéljen, a mi érdekeinket képviselje, politikai szövetségeket kössön a nevünkben? Ha pedig úgy érzi, hogy az asszimiláció az újonnan felfedezett európai alapérték, akkor kérem, járjon elöl jó példával, és élje tovább életét büszke szlovákként, mint sok más volt magyar sorstársunk, akik ezt az utat választották vagy szenvedték el az elmúlt évszázadban. Ha ellenben Donáth szégyenteljes komáromi fellépése csak az ő identitástipró ideológiájával azonosulni nem hajlandóknak szánt magyarságellenes büntetőhadjárat, akkor Donáth nem más, mint egy tudatlansága következtében propagandacélokra kihasznált ember.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kívánásian várom, hogy Donáth Annának erről mi a véleménye.
"A VI. kerületi Szinyei Merse utcában áll az az új építésű ház, amelyben egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester, valamint pártjának egyik első számú vezetője drogos szexpartikat folytat évek óta. Ezen partik résztvevője közül hármat sikerült megszólaltatnia blogunknak. A politikusok őket egy zárt luxus escortlány-közvetítő e-mail listán keresztül rendelték házhoz, amely fő profilját tekintve kislányos külsejű, 18-25 éves lányokat juttat el magas áron “kiemelt” ügyfeleinek, óránként 80-100 ezer Forintért."
https://azangyalugyvedje.home...
http://www.atv.hu/belfold/2019..

A valós kérdés nem az, hogy ki hasonul kihez, hanem az, hogy ki asszimilál kit.

A döbbenetes fordulat pedig az, hogy a kolonializmuskritikára kiélezett, identitáspolitika mentén érvelő neo-ballib üdvöske – ilyen tenyérbemászó álnaivitással – követeli, kéri számon RAJTUNK az "asszimilációt" . Az álszentség csimborasszója.

https://www.youtube.com/watch?..

Nem. Európa keresztény. Tudod, az okos más kárán tanul, a hülye a magáén se!

A muzulmánok, megölni és elpusztítani akarják Európát. Ezt akarták, akarják és akarni fogják. A vallásukból egyenesen következik. Valószínűleg sikerülni is nekik. Mert sok a hozzád hasonló ostoba. Hogy Európa hülye és nem tudja, az egy dolog, de hogy te sem, az az ostobaság másik dimenziója.
Minket a törökök kiirtottak, miattuk lettünk ilyen szedett-vedett ország, rengeteg nemzetiséggel. Ha nincs az iszlám, ma erősek vagyunk.

A lengyelek tudták, hogy menthetik meg szétszabdalt hazájukat. (Ének a Visztulán. A.E.)
A kárpátmedencei magyarságon múlik, hogy megismételjük.

" Donáth nem más, mint egy tudatlansága következtében propagandacélokra kihasznált ember.”"
Ezzel a megállapítással a szerző finom és úrias volt.
Tettei alapján egyre jobban kilóg a lóláb, hogy melyik az USA segítségével örökké győztes külföldi hatalom közép-európai és saját érdekeit szolgálja a Momentum.

Igen, ez így van. Meg kéne próbálni, de ha 2022-ben visszajönnének a siserák, nem várok semmi jót ezen a téren sem. Erősen kontraszelektált volt az a késő kádári elit, szerintem is a Peugeot Szlovákiába költözésével csúsztunk el gazdaságilag, vagy fél évvel a Medgyessy kormány színre lépése után. Egy évtized késéssel hozzánk is jöttek autógyárak, amik még sokáig fognak magas műszaki értéket jelenteni, de hozzánk már kizárólag németek, ami az idő eltolódástől eltekintve sem igazán megnyugtató.

Akkoriban hallottam ágazati kutatóintézeti igazgatót nyilatkozni, h. az autóipar nem is olyan jó, mert a Suzukinál feszített a munkatempó és ahhoz képest nem is fizetnek sokat. Rávágtam, h. még mindig jobb, minden szempontból, mint a segély, de mindegy volt.

A magyar impotencia és tudatlanság űzte el Tatabányáról a szlovákok első fecskéjét.

A BALOS impotencia és tudatlanság.

Bár a múlton nagyon nehéz túllépni, de sajnos, a lengyelek messze vannak, bizony, jó lenne a szlovákokkal egymáshoz közeledni. Kizártnak tartom, h. a túloldalon lenne erre fogadó készség.

Igaz ez az összesre. Az európai muzulmán országok még nem érzik magukat elég erősnek, de a vallásukból következik, hogy ha úgy érzik megtehetik, akkor támadni fognak. Nincs békés muzulmán, csak elszigetelt.

A honfoglalás az nem bevándorlás. mi olyan világot szeretnénk, ahol nem kell a kék eget zöldnek mondani. Csak azért, hogy valaki PC legyen. A honfoglalás, az foglalás, nem hazudták magukat menekülőnek. A bevándorlás viszont kérelem. A bevándorló kéri, hogy csatlakozhasson egy nemzethez!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés