Alternatív Nobel-díjat kapott Greta Thunberg

2019. december 05. 10:03

A díjjal a globális problémákkal szembeszálló emberek munkáját ismerik el.

2019. december 05. 10:03

A Valós Élhetőség-díját, amit alternatív Nobel-díjként is szoktak hívni, Greta Thunberg is megkapta idén – írja a Euronews. A díjjal a globális problémákkal szembeszálló emberek munkáját ismerik el.

A kitüntetettek között volt Csianmei Guo, kínai emberi jogi ügyvéd, Davi Kopenawa, a brazil őslakosok egyik vezetője, illetve Aminatú Hajdár, emberi jogi aktivista.

A svéd klímaaktivista nem tudott elmenni az átadó ünnepségre, de videón bejelentkezett és köszönetet mondott az elismerésért. „Sajnálom, hogy nem lehetek ott ma este. Szeretnék ott lenni, de most épp Lisszabonban vagyok. Hihetetlenül hálás vagyok, és megtisztelő, hogy én vagyok az egyik kitüntetett” – üzente Greta.

Az elismerést létrehozó alapítvány vezetője Paul Ekins, aki szerint „a kitüntetés egyik egészen különleges ténye, hogy sokan végeznek fantasztikus munkát világszerte, és ezzel némi reményt adnak azok a kihívások ellen, amelyekkel szembesülünk”.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2019. december 12. 13:13
Meghülyült a világ!!!!!!!
Peter8811
2019. december 06. 17:07
Az alternatív Nobel-díj olyan, hogy két oldalról lehet felgyújtani Grétát?
áfonya
2019. december 06. 12:24
Kommunista ügynök.
TAVIROZSA
2019. december 06. 07:27
Ez még az "Új Kommunista Kiálltvány" kihirdetése előtt ítélték oda neki ??? Greta szavai: "Ennek a fellépésnek erősnek és széleskörűnek kell lennie. Végső soron a klímaválság nem a környezetről szól. Ez egy válsága az emberi jogoknak, az igazságnak és a politikai akaratnak. Ezt a válságot az elnyomók gyarmatosító, rasszista és patriarchális rendszerei teremtették és táplálják. Le kell bontanunk mindet!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik