Fidesz: Kórházstopot rendelt el a Fővárosi Közgyűlés

2019. december 3. 16:12
A balliberális képviselők emberek életével játszanak, vagyis egyáltalán nem érdekli őket a budapestiek egészsége – tette hozzá Pesti Imre.

Kórházstopot rendelt el a Fővárosi Közgyűlés, amikor a balliberális többség leszavazta a dél-budai centrumkórház megépítését támogató előterjesztést – mondta Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus szerint ez azt jelenti, hogy a balliberális képviselők emberek életével játszanak, vagyis egyáltalán nem érdekli őket a budapestiek egészsége. Hozzátette: a kórházépítés megakadályozása felér egy bűncselekménnyel.

A fővárosi közgyűlési többség a múlt heti ülésen nem támogatta azt a módosító javaslatot, amelyet a Fidesz-KDNP nyújtott be a dél-budai centrumkórház eredeti tervek szerinti megvalósítása érdekében. A testület ehelyett először egy olyan ellenzéki javaslatot fogadott el, amely az erre szánt forrásokat a Szent Imre- és a Szent János-kórházhoz irányította volna át, azonban később Horváth Csaba (MSZP) bejelentette, visszavonják az erre vonatkozó indítványukat, így a megismételt szavazáson az eredeti javaslatot hagyták jóvá, amely nem tér ki a szuperkórház sorsára.

Pesti Imre kedden hangsúlyozta: a balliberális pártok az elmúlt években rendre azzal támadták a kormányt, hogy elhanyagolja az egészségügyet, és azt ígérték, látványos fejlesztések lesznek, ha hatalomra kerülnek. Tették ezt aközben, hogy a kormány 450-550 milliárd forintot költött az elmúlt években a vidéki kórházak fejlesztésére, illetve 700 milliárd forintot kívánnak fordítani a főváros, illetve az agglomeráció egészségügyi infrastruktúrájának megújítására – fűzte hozzá.

Ám alig telt el egy hónap – folytatta –, és kiderült, hogy semmi nem igaz „a Gyurcsány Ferenc által mozgatott csapat”, a balliberális polgármesterek ígéreteiből. Kiderült, hogy a fővárosi egészségügy fejlesztésére vonatkozó ígérgetés hamis, és csupán politikai cirkusz része volt, vagyis átverték a budapestieket – mondta a politikus. A sajtótájékoztatón a képviselő látványterveket mutatott be az 1000 ágyasra tervezett dél-budai centrumkórházról.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ATV, Fórum hölgy telefonáló remegő, hangon:
A Jahn... Ferenc ... kórházban feküdtem, műtöttek, már itthon ... vagyok ... csodálatos ... orvosok, nővérek, ellátás,
Műsorvezető: Ez nem így van.
Telefonáló, elhaló hangon: de, ... igen, ez ... nem így van.

Soha többet ne ejtsék ki a szájukon azt a szót, hogy egészségügy. Leszavazták a saját lehetőségeket is.

Ezért vicces, hogy át akarták helyezni máshova a pénzt:-)))
Tényleg nem értenek hozzá. Valaki szólhatott nekik, hogy ezt nem tehetik meg, ezért visszavonták:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés