Nemzeti vizelde

2019. december 1. 9:45

Rózsa Péter
168 Óra
Az önkormányzati választásokon jelentős vereséget elszenvedő kormány válasza, hogy büntet. Nem várhattunk mást. Megtorlás ez inkább, vagy még annál is rosszabb: csakazértis.

„Az önkormányzati választásokon jelentős vereséget elszenvedő kormány válasza, hogy büntet. Nem várhattunk mást. Megtorlás ez inkább, vagy még annál is rosszabb: csakazértis.

Ez egy különleges magyar kifejezés. Azt takarja, hogy ugyan rossz jelzések érkeznek, baj van a munkánkkal, működésünkkel, mibenlétünkkel, de mi ezt nem fogadjuk el, hanem mindezek ellenére még keményebben folytatjuk, amit eddig tettünk. Még ha az rossz is. Egy levegővel; csakazértis. Az idevonatkozó vicc így szól: egy földbirtokos feljön Budapestre, betéved egy közvécébe. A vécésnéni közli vele, óvatosan az ajtóval, mert itt annyiszor kell fizetni, ahányszor ki-be nyitja azt. Az úr felbőszülve elkezdi ide-oda csapkodni a fülke ajtaját, és azt üvölti közben: idenézzen öreganyám, így mulat egy magyar úr!

Mi is így mulatunk. A hatalom csúcsain felelőtlenül csapkodják nemzeti vizeldénk ajtaját.

A fővárost elveszítő Orbán nyájas mosollyal meghívja Karácsonyt a kormányülésre, barátságosan kinyilatkozza, hogy semmit nem tesz a kormány, amit a budapestiek nem akarnak, majd másnap bedobja, hogy az iparűzési adót az önkormányzatoknak a jövőben elsőként a tömegközlekedés fejlesztésére kell fordítaniuk, a maradékból pedig üzemeltessék a várost. Az önkormányzatoktól megvonja az építési engedélyek kiadásának jogosítványát, egy salátatörvénybe lopva felszámolná a munkaügyi, közigazgatási bíróságokat, és – újabb házszabállyal – a parlamenti képviselők szabad mozgását is korlátozni kívánja, nehogy már ellenőrizhessék az állami intézmények működését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Péter!

Kár ezért a Landeszmann-i áthallásért. S csodálkozunk, hogy egyre többen utálják a zsidókat........vagy Neked éppen ezt kell szítanod? Miként teszed folyamatosan a Klubrádióban......

Válaszok:
Agnieszka | 2019. december 1. 10:20

Nem hiszem, h. egyre többen útálnák (sic!) a zsidókat. Orbánt sokan tisztelik, ki lett mondva, h. az antiszemita megnyilvánulásokkal szemben zéró tolerancia. Izrael állam mintha nem lenne a V4-ek ellensége.

Ez a banda viszont szégyen a közösségére és sajnos, elég sokan vannak. Ezt a jűtszmát egyszer belülről le kéne játszani. Más fórumokon is, mint a szívünknek kedves, de jelentéktelen Mandiner.

Most készítik elő az ország sokadik összeomlasztását, nemcsak gazdaságilag, külföldről alaposan megtámogatva. Tehetetlenül nézzük, mit tehetnénk, s vígasztaljuk magunkat mindenféle más megszállásokkal, amiknek előbb-utóbb, de vége lett, mint ennek a DK-Momentum sisera hadnak is egyszer, feltehetőleg.

Más kérdés, h. az időseknek ez az egész már nem tart olyan soká. A Fidesz már Lovas István idejében sem talált elég nagyszerű embert, nem nagyon hallgatott mások tanácsaira. Ettől függetlenül mind a négy Fidesz kormányzás a felvirágzás, épülés, gyarapodás időszaka volt.

A következő két és fél-három év vesszőfutás, és élesedő hideg polgárháború lesz. A Jó Isten adja, h, csak túl pesszimista legyek, de az a tapasztalatom, h. az életet nem lehet gondolkodással túlszárnyalni.

Válaszok:
Türelem | 2019. december 1. 15:32

Rózsa - mi más? - Péter természetesen hazudik. Vizelde pedig a szád, nem ez az ország.

Tényszerűen nem igaz, hogy vereséget szenvedett volna a jobboldal: sokkal több szavazatot kapott, növelte is a szavazatok számát, de baloldal a fővárosban öt kerületben is pár száz szavazat-előnnyel nyert. Ez okozza a lélektani győzelemittas nyilatkozatokat a részükről. Szuggerálni kénytelenek a hazugságot, illetve valahogy akarják a lelket tartani a választóikban.

Talán "felébredésre" nincs szükség, de valóban, a kommunikációban, az emberek meggyőzésében jobban kell ellensúlyozni az ellenzék egymondatos hazug szuggerálásait.

Sajnos, az az érzésem, h. tévedsz, de neked drukkolok.

Gyógytornász, aki sokfelé segít meséli: idős hölgynek panaszkodik az Eu-s magyar vesszőfutásról, válasz: "de ott a sok stadion, annak örülhetnek", éllel mondta, természetesen.

Az emberek meg vannak hülyítve a gyűlölet keltés és az irigység felkorbácsolkása által.

Kedves Agnieszka!

Valakiknek nagyon nem áll érdekében a nemzeti konszenzus megteremtése, a magyar-zsidó megbékélés, a közeledés, az egymás értékeit kölcsönösen elismerő, gyűlöletmentes hang kimunkálása.

Sajnos a zsidóság, a zsidó értelmiség, köztük a rabbik részéről sincs jelen egy markáns, a hibákat kiegyensúlyozottan megközelítő, a konszenzus megteremtését szolgáló hang, műhelymunka.

A kormány addig jó, amíg ad, felújításra, intézményfejlesztésre, meghirdeti a zéró toleranciát. De amikor a náci Jobbikot inkorporálja a zsidó balliberális értelmiség, s velük ölelkezve menetelnek a hatalom felé, akkor csak elszigetelt fejcsóválásoknak lehetünk a tanúi.

Szaporodnak az intő jelek arra nézve, hogy a médiában a kormány "házi zsidójának" nevezett Köves Slomó, az EMIH is mint szervezet egyre vékonyabb, szégyenlősebb hangon beszél a nácik és a zsidó liberálisok összeborulásáról, sőt Slomó a neokohn egyik írásában tiltakozik az ellen, hogy a liberalizmus és az ujbaloldali progresszió zsidó gondolat lenne.

A neokohn, a balliberális, kommunista MAZSIHISZ-től eltérően eddig törekedett a kiegyensúlyozottságra, a tárgyilagosságra, de Seres csapata egyre jobban bírálja a kormányt, Orbán Viktort.

Lásd szintén a neokoh cikkét, Gallai Tamás tollából. Gallai szerint az orosz kormány érdekeit szolgálja a Fidesz és Orbán Viktor. Igaz ezt írja a szerző Trump elnökről is, így nem igazán szégyen Orbánnak ezen a listán szerepelnie.

Szóval, a látszólag Fidesz és kormány szimpatizáns, a kormánytól számos támogatást elnyerő, eddig független szerepben feltűnő zsidó szervezetek és média is megkezdte az Orbán Viktorról való leszakadást.

Ők már tudják, hogy milyen választási eredmény születik 22-ben.

Válaszok:
Agnieszka | 2019. december 2. 7:46

Sajnos, sokan sejtjük. Megbarátkozni nem lehet vele, az előzményekből extrapolálható következmények ismeretében. A fiatal bölcsészekkel, a nyugdíjasok talán nagyobb részével, a kevésbé tanultakkal, a tanultak közül a beágyzottságuk révén önérdeket keresőkkel van baj.

Valószínűleg nincs az a pénz, ami az ország kicsit több, mint felére hathatna.

Az emberek elfelejtik, a jó váciak is, ahol különben a fieszes önkörmányzatban gyenge figurák vezettek, mert önérdeket kereső minden politikai táborban akad, h. minden építkezés, új létesítmény munkahelyeket teremt. Lehetett volna valóban, közvetlenül az emberekre költeni, de annak sokkal kevesebb hatása van a gazdaság fellendülésére. A mai tanári munka színvonalát az eredmények tükrében tekintve, nem biztos, h. a magasabb fizetés gyors megoldást hozhatna. A mindenkinek egyformán talán nem is méltányos.

Ijesztő abba belegondolni, mit kaptak anyámék a gimnáziumtól, apám a Bólyai Reáltól, mit mi, és mit a gyerekeim, akik elég régen voltak gimnazisták. Egyre könnyebbedő batyut, amiből később fejlődni, élni lehet, nemcsak tudásban.

Mindegy. A remény hal meg utóljára és a szilárd hit abban, h. az Örökkévaló segít kibírni, ha már elkerülni nem nem biztos.

Mintha a nyugati civilizáció végefelé élnénk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés