A bíróság érvénytelenítette a marosvásárhelyi katolikus gimnázium újralétesítését

2019. november 30. 14:22
„El nem tudom képzelni, hogy milyen érvek mentén jutott erre a következtetésre a bíróság” – jelentette ki az intézmény megbízott igazgatója.

A Marosvásárhelyi Táblabíróság pénteken első fokon érvénytelenítette a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium 2018-as újbóli létrehozását elrendelő miniszteri rendeletet – írja az itthon.ma.

Az ítélet kivonatát a bíróságok portálján közölték. A bíróság három olyan miniszteri rendeletet semmisített meg teljesen, amely az iskolára vonatkozik, és egy negyediket részben, amely az iskolára is vonatkozik.

A megsemmisített rendeletek között van az iskolát létrehozó miniszteri rendelet mellett az is, amelyik tavaly júniusban – amikor a katolikus gimnázium jogilag megszűnt – a Bolyai Farkas Gimnázium gyámságára bízta az intézményt, illetve az, amelyik ideiglenesen Tamási Zsoltot bízta meg a gimnázium vezetésével. A  kinevezés ideiglenessége később megszűnt, Tamási a versenyvizsgán is elnyerte az igazgatói tisztséget.

Az ítélet ellen a hivatalos kiközlés utáni 15 napban lehet fellebbezni. „El nem tudom képzelni, hogy milyen érvek mentén jutott erre a következtetésre a bíróság” – jelentette ki nyilatkozatában Tamási Zsolt. Az igazgató hozzátette: várja, hogy megismerje az ítélet indoklását, de nem tartotta kétségesnek, hogy az intézmény fellebbez az ítélet ellen.

A magyarellenes Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP), a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC), valamint a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium és a főgimnázium szülői munkaközössége áprilisban közösen perelte be a román Oktatásügyi Minisztériumot és a gimnáziumot a tanintézet törvénytelennek vélt tavalyi létrehozása miatt.

(itthon.ma)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy is van az a vicc "...ők a szövetségeseink" ?

Válaszok:
pollip | 2019. december 1. 12:06

Nekünk nem, csak Fegyornek meg az Olivionak.

A ps-en van egy remek cikk a mai napról

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés