Az ukrán külügyminiszter bírálta az Apple-t

2019. november 28. 19:17
A cég Oroszország részeként tüntette fel a Krím félszigetet a térképein.

Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter a Twitteren bírálta csütörtökön az Apple amerikai technológiai vállalatot, amiért a Krím félszigetet Oroszország részeként tüntette fel térképein.

„Apple, arra gondoljanak, hogy Önök hogy kiabálnának, ha a dizájnjukat, az ötleteiket, sokéves munkájukat és a szívük egy részét ellopná a legrosszabb ellenség, és valaki közömbösen nem törődne a fájdalmukkal. Ilyen érzés az, amikor a Krím félszigetet orosz földnek hívják” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Ezenfelül a miniszter azt tanácsolta az amerikai vállalatnak, hogy összpontosítson inkább a csúcstechnológiákra és a szórakoztatásra. „A globális politika nem az önök erős oldala” – tette hozzá.

Az Apple orosz követelésre kezdte el szerdától a 2014-ben Oroszország által Ukrajnától annektált Krím félszigetet orosz területként feltüntetni internetes oldalain. Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint jelenleg az Apple térképén és az időjárás-jelentésben a félsziget orosz területként van ábrázolva, ha Oroszországban nyitják ki az internetes felületet. Oroszországon kívül a Krím egyik országhoz sem tartozó területként jelenik meg.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bármennyire fájdalmas a Felvidék vagy Erdély elvesztése-tény."

Tény, viszont mindig lehet törekedni arra, hogy ne legyen végleges.

Hat ha egyszer az? Most tenyszeruen az. Ha esetleg nem lesz az akkor majd azt mutatjak, de egy terkepnek a valos helyzetet kell abrazolni nem a propagandat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés