Gulyás: Megegyeztek a kerületek az atlétikai világbajnokságról

2019. november 26. 7:01
A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését.

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-vel. Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétika világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.

A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételek, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott – közölte Gulyás Gergely hozzátéve, hogy ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe. Továbbá abba a zöldpark fejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna. „A ferencvárosi testület javaslataival nyitott kapukat dönget” – fogalmazott a miniszter. Ez egyébként az elmúlt harminc év legzöldebb beruházása Budapesten – mutatott rá Gulyás Gergely. Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. Ugyanakkor hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Fotó: Index.hu

(MTI)

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most mondják tollba neki a következő hátrapasszt...

Akkor blöff volt KariGeri "stadionstopja"?

:))

Válaszok:
pollip | 2019. november 26. 13:06

Másokról beszélt, ha érted:-) a kerületek szeretnék, a főváros nem:-)
Most mi lesz???:-))))

Higgadt, meggyőző, erőteljes kormányzati magatartás. A közgyűlés hivatalos álláspontja után lehet a "nyitott kapukat döngető" ellenzékieket tovább tanítani.

Debrecen lehet, hogy jobb hely, de a rendezést Budapest nyerte, nem Debrecen.

Szerintem nem igazán látjátok át, mekkora horderejű sporteseményről beszélünk...

Akkor ő hitte, csak nem gondolkodott előre:-) semminek nem nézett utána, de hitt saját magának.
A stadion stop az azt jelenti, legalábbis a szavazóik azt hitték, hogy nulla stadion. Most pénzért már engedné. Pénzért valszeg mindent.....

Megnéztem a fényképet és egy térképet is. Ez a stadion a Nagy-Duna mellett lesz a Ráköczi hídtól délre, ami a IX. kerület. Csepel ettől délre kezdődik, ahol a Ráckevei Dunaág kilép a Nagy Dunából, ezt íveli át a Kvassay híd(acska). Ebből nekem az jön le, hogy az építkezés zöme a IX. kerületben lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés