Magyar Nemzet: A nyomozók célkeresztjében Borkairól szivárogtató „ördög ügyvédje”

2019. november 23. 10:18

Hamis vád miatt és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják  a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről és ügyvédjéről készült kompromittáló képeket és videókat nyilvánosságra hozó személyeket – közölte a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a magát az „ördög ügyvédjének” nevező személy nem magányos elkövető, hanem több személy egy ellenzéki párthoz közelálló körből. 

A napilap több forrásból is úgy értesült , hogy az „ördög ügyvédje” nem egy személy, és még csak véletlenül sem a bűncselekmények miatt körözött Keserű Sándor ügyvéd, aki izraeli keltezésű videóiban rendre ezt állítja magáról. Mint azt győri, szombathelyi és fővárosi politikai és üzleti körökben megfogalmazták, az „ördög ügyvédje” egy ellenzéki párt jól meghatározható köréből kikerült csoportot takar. Az „ördög ügyvédje” az önkormányzati választás előtt egy héttel tette közzé a világhálón azt a szexvideót, amin Borkai Zsolt győri – azóta posztjáról lemondott – polgármester és ügyvéd barátja látható az Adrián, egy luxusjachton. Az akciót kommentálva egy sor bűncselekményről is szó esik, így kokainfogyasztásról, illetve közpénzek ellopásáról, amelyekről bizonyítékokat is ígértek, de ezek a mai napig nem kerültek elő.

Hatósági források szerint miután az ügyben két nyomozás is bűncselekmény hiányában megszűnt, hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, azaz a név mögött megbújókat, akiket állítólag már azonosítottak.

A kábítószer miatt – Tényi István bejelentése alapján – indult nyomozásról csütörtökön közölték, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, miután semmi sem igazolta a kokainozásról szóló vádat. Az ellenzéki Párbeszéd a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen tett feljelentést, miután a videó megtekintése után felmerült bennük a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Ugyanezért – hivatali visszaélésért – Tényi István is bejelentést tett. Szerdán közölte az ügyészség, hogy az eljárást megszüntették, ugyancsak bűncselekmény hiá­nyában.

További nyomozások azonban ma is tartanak. A Jobbik szexuális kényszerítés, Tényi István pedig személyes adattal való visszaélés miatt is feljelentést tett. Ez utóbbi az „ördög ügyvédje” elleni nyomozás része lehet, a szexuális kényszerítés pedig egy harmadik nyomozás során kerülhet előtérbe, ez pedig Borkai Zsolt és ügyvédje megzsarolásának ügye.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy hét elején előállították a Marina Part Lakóparkból a nyomozók azt a két nőt, akik prostituáltként szolgáltattak Borkainak és az ügyvédnek a horvátországi hajóúton. A Nemzeti Sport Online információja alapján ugyancsak megírtuk, hogy aznap egy volt válogatott labdarúgót is előállítottak. Mindhármukat Borkai Zsolt megzsarolása ­miatt számoltatták el és gyanúsították meg bűncselekmény elkövetésével.

A Gyurcsány Ferenccel fotózkodó, a 2014-es önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció mezében Győrben induló Póczik József volt válogatott labdarúgó a nyilvánosság elé állva azt állította: egy ismeretlen hívta őt azzal, hogy egy nevére megcímzett borítékot letett az egyik budapesti luxushotel recepcióján, és kérte, adja át Borkai Zsoltnak. A borítékot átvette, az autó­jába ülve bele is nézett, majd visszatérve Győrbe elvitte Borkainak, aki köszönte azt és még örült is neki. Póczik állítja, nem zsarolt egy pillanatig sem.

Ennek ellentmond, hogy információik szerint Borkai és ügyvédje feljelentésére kezdődött a nyomozás és gyanúsították meg a két szexuális szolgáltatót, Póczikot, valamint a lányokat közvetítő férfit, aki a Privátkopó bűnügyi portál adatai szerint Póczik élettársának a fia.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a ballib portálok, akik teljes egészében elérhetővé tették az ominózus videot, törvénysértést követtek el. Elsősorban nem a felvétel készítésére gondolok ( az is problémás lehet), hanem a szexvideo terjesztésére, amit kiskorúak is bőven elértek.

Egyetértünk. De ha a választási kampány alatt avatkoztak volna be, azonnal fasiszták, autoriterek, rezsimek.........bármik lettünk volna az egész nagyvilágban. Borkai mindenképpen elintézte saját magát, ezért szerintem jobb egy cseppet nyugodtabb körülmények között vizsgálódni. Hosszabb távon így lehet, hogy nagyobb lesz a hatása. remélem.

Mit szeretnél még tőle? Elvitte a balhét rendesen, míg ez egy ballibről sem mondható el.

Ezt csak a ballib mondta, de nem szolgáltattak semmi bizonyítékot. Lackner viszont elég konkrét információkat adott, mégis önkormányzati képviselő. Ráadásul a videon arról beszél, hogyan lehet önkormányzati lakásokból kitenni a bérlőket és láss fcsodát: pont ebbe a bizottságba kerül:-)))) hiába, ballib oldalon vannak még véletlenek.
Aztán Gajdára és Krenyóra is elég konkrét információkkal rendelkezik, és??????? Stámít ez nektek valamit?

Szerintem korai. De talán öt év múlva.
De ha bebizonyosodik, hogy a dk csinálta az egészet, akkor akár indulhat is.

Kezdetektől kezdve lehetett hallani, hogy a dk van a háttérben, a dk keverte a kártyákat.

Mikor??? Azzal kezdték és rágalom volt annak a sátánfajzatnak minden szava.

Felhívja egy ismeretlen Póczikot, és ő megy. Milyen készséges.
Egy borítékot kellett átvennie és továbbítania és nem felbontania és nézegetnie.
De felbontotta, kárörömmel nézegette. És megzsarolta.

Mese habbal. Póczik új mesét kérünk.

Nagyon profi volt az a szöveg, gátlástalan, hatásvadász, mindent bele rágalom ária. Miután eddig ilyen még nem volt, az újdonság erejével is hatott.

A Facebook és a gugli meg terítette. Aki elhitte, az hinni akarta. Végülis a bizonytalanokra biztosan hatott.

Sokba fog ez Magyarországnak kerülni. Akik kiötölték, megfogalmazták, elérték, h. terítsék, azoknak akkor minden mindegy volt. Remélhetőleg nevek lesznek, mint a kísérőszöveg megalkotói, közismertek. Szerintem VOLTAK ügyvédek, akik a mocskot kikeverték. Ezzel nyertek a városokban.

Nem nagy dicsőség, ráadásul hajszálakkal a helyek nagyrészén. Tetves hajszálakkal.

Remélhetőleg. A kísérőszöveg volt az, ami hatott és a terítés módja.

Az eddigi "nagy" ügyek is ellaposodtak. Pár kis valakit megbüntettek, hogy lássa a nép.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés