Visszavonul a közélettől András yorki herceg

2019. november 20. 21:55

Jeffrey Epsteinnel ápolt kapcsolata miatt.

2019. november 20. 21:55

Visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységtől András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia. Az 59 éves András hercegről évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt. Epsteint a nyáron ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, majd augusztusban öngyilkos lett a börtönben.

A brit uralkodó harmadik gyermeke a BBC televízió szombat este sugárzott interjúműsorában tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna fiatalkorú lánnyal, és azt állította, semmit nem tudott Epstein bűncselekményeiről, amíg el nem ítélték emiatt. Az interjú azonban egyre nagyobbra dagadó botrányt kavart, és a herceg szerda este bejelentette, hogy „belátható időre” visszavonul közéleti tevékenységétől.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 04:01
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:27
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
annamanna
2019. november 23. 03:25
"Több szakértő és újságíró is kifogásolta, hogy András mindannyiszor tágra nyílt szemmel csodálkozott, amikor rákérdeztek nála, szerinte rendben van-e, hogy despotákkal és ismert pedofilokkal barátkozik. Mindig olyannak tűnt, mint aki nem fogja fel tetteinek súlyát. Az Epstein-ügy újabb felbukkanása óta több ügyvéd és újságíró is próbálta felhívni András figyelmét arra, hogy a legjobban akkor járna, ha vallomást tenne. Egy neves amerikai ügyvéd, Gloria Allred, aki Epstein szexuális bűncselekményeinek több áldozatát képviseli, a The Guardian című brit napilapnak azt mondta: az lenne a tisztességes eljárás András herceg részéről, ha önként jelentkezne kihallgatásra az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodánál (FBI) és az illetékes New York-i ügyészi hivatalnál, amely Epstein halála ellenére folytatja a vizsgálatot a néhai elítélt mágnás szexuális visszaéléseinek ügyében. A BBC egykori királyi tudósítója, Michael Cole egyébként már jelezte egy, a Daily Mailben írt véleménycikkében még augusztusban, hogy az ügy rendkívül kelllemetlen, és még sokkal kellemetlenebbé fog válni - ebben a mostani események fényében igaza is volt. Azt is hozzátette, hogy szerinte András herceg ellen vádat fognak emelni Amerikában. "Ez nem olyasmi, amit a Scotland Yard eltemet, mert kínos ügy, és nem is Őfelsége bírósága fogja tárgyalni... Ez az amerikai bírósági rendszeren fog keresztülmenni" - mondta egy interjúban. Hozzátette: szerinte András jobban járna, ha tanúvallomást tenne, amelyet több ügyvéd is kért tőle." A királyi szakértő szerint a yorki herceg voltaképpen koronatanú az ügyben, és jó lenne elkerülni azt a botrányt, hogy az amerikai hatóságok a kiadatását kérjék Angliától. A véleménycikket azután írta a volt királyi tudósító, hogy előkerült a 2001-ben készült fotó András hercegről, amelyen átöleli Virginia Robertset. Az ügy még kínosabbá vált, amikor nem sokkal ezután napvilágot látott egy 2010-es videófelvétel is, amelyen az látszik, hogy először Jeffrey Epstein kilép manhattani házából egy nővel az utcára, András herceg pedig egy órával később kinyitja ugyanazt az ajtót, és otthonosan integetve búcsúzik el egy fiatal nőtől." https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/2019/11/21/airmiles_andy#
Harangláb
2019. november 22. 14:54
Most hallottam előszőr őhercegségéről...Eddig sem hiányzott nekem, ezután sem fog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik