Újpest: kirúgták az önkormányzati lap eddigi munkatársait

2019. november 20. 12:01
Kirúgták az Újpesti Napló összes munkatársát, az Alfahír újságírója lehet az új főszerkesztő – írja az Újpesti Hírek. Az önkormányzat gazdaságilag nem indokolt foglalkoztatásról ír válaszában.

Az Újpesti Hírek a közösségi oldalán arról ír: az újpesti önkormányzati újság eddigi szerkesztőségi munkatársai biztonsági őrök kíséretében kaptak egy órát, hogy összepakolják a holmijaikat. Az Újpesti Hírek szerint az új főszerkesztő az a Balogh Gábor lesz, aki a Jobbik-közeli Alfahírnél volt újságíró

Az Újpesti Hírek azt közölte:

Déri Tibor megválasztása után azt ígérte, hogy minden munkatársra számítanak, nem akarnak senkit sem kirúgni. Gyorsan kiderült, hogy ez kevésbé fedi a valóságot, mondhatnánk hazugság, hisz már az alakuló ülésen leváltották az újpesti cégek vezetőit, most pedig tovább folytatják a tisztogatást. Ma reggel az Újpesti Napló önkormányzati újság összes munkatársát kirúgták, biztonsági őrök kíséretében egy órát kaptak a holmijaik összecsomagolására. Nehezen hihető, hogy a munkájuk minőségével lett volna gond, hisz van köztük olyan, nagy tapasztalattal bíró kolléga is, aki már több mint 20 éve dolgozott az önkormányzati sajtóban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a tisztogatásnak politikai okai vannak”.

Az ügyben megkerestük az újpesti önkormányzatot, akik közleményben reagáltak az ügyre. Az Újpest.hu-n is elérhető közleményben az áll:

Az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. új vezetése már az első két hétben számos visszásságot, szakmai hiányosságot és gazdaságilag nem indokolt foglalkoztatást tárt fel a cégnél, amelyek következtében a mai nap folyamán több munkatársától voltunk kénytelenek közös megegyezéssel megválni. Az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. közleménye szerint a döntésükben az is közrejátszott, hogy »néhányan a felajánlott békejobb ellenére, információkat hallgattak el, így nem járultak hozzá a közös munka sikeres folytatásához; nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a kerület korábban használt hivatalos Facebook-oldala a jelenlegi vezetés számára hozzáférhető legyen.«

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kérdés,
hogy minden embert, vagy több embert rúgtak ki.
Ki mond igazat:
– az Újpesti Hírek http://ujpestihirek.hu/
ami az impresszuma szerint
"Az ujpestihirek.hu weboldal magánszemélyek és civil szervezetek által működtetett közéleti blog"
vagy
– az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. http://ujpest.hu/hir/12222/Az_..
ami az önkormányzat cége.
https://www.ujpest.hu/impressz..

A kurucinfotol nem johetett vokna a foszerkeszto, egyebkent olyan mindegy, egykutya.
Csak amugy csikorognak a demokratikus fekek es egyensulyok, bravo europai magyarok!
Szebb Gyurcsanyokat!

Ilyenkor nincs kollegalitas......

Mit jelen ez a mondat? Nem voltak hajlandóak spicliskedni, cserébe azért, hogy megtarthassák a munkájukat?

Jól látod, a Fidesz "elszámoltatott".........de vajon miért maradt ez el? Összefonódások, félelmek, lezsírozások, az oligarchák közötti megállapodás? A kormányváltásoknál csak a kicsik szívnak, Őket teszik az utcára, a nagyok nem igazán érzik meg a váltást.

Egyszer Kövér is sajnálta, hogy ez elmaradt, s ezzel a Fidesz letudta, s elfelejtette korábbi nagy hangú ígéreteit. Erre mondták sokan, hogy az egyik eb, a másik kutya.

Egyébként meg hoztak már valami olyan intézkedést, ami az újpestiek napi életkörülményeit javítaná? Karácsony naponta hoz ilyeneket fővárosi szinten, a Nagykörúton már elkezdték felszedni a villamos síneket, átépítik a lóvasúthoz szükséges nyomtávra, rakják a pontonokat az új Manci-hídhoz, az elődjéhez hasonlóan öt tonnás súlykorlátozással, így a buszok sem mehetnek majd át Budáról Pestre, elkezdik a rakpartok füvesítését, a traktorok után a személyautók sem hajthatnak be január 1-től a belvárosba, az ottani üzletekbe a FÖSPED lovaskocsijai viszik majd az árút, a Kálvin téren újból állatvásárt tartanak, ahová lábon fogják az állatokat hajtani, a dízel autókat teljesen kitiltják a városból, a főváros ócskavas áron nyújt kártérítést és biztosít ingyenes kerékpár használatot, a taxikat riksákra cserélik, megelőzendő a taxis blokádot, a parkok pázsitjait kecskék fogják karban tartani, kitiltják a szennyező motoros fűnyírókat, az áramfogyasztás csökkentése érdekében visszajönnek a vándorköszörűsök, az Auchan és a Tesco áruit triciklisek fogják házhoz szállítani.

Magam ezt az elvet vallom, a puhányság, a történelem már többször bizonyította, csak a vereséghez vezet. A gyengéket elmossa az eső.

Ha a malacképű azt hiszi, hogy tartósan berendezkedhet Újpesten, majd érni fogja némi meglepetés.

De de de, ez a Bástyaelvtárs bizony egy a Tanú c. filmet névválasztásában invokáló de magát amúgy az oximoronban - ellentmondásosságban intellektuálisan megcsavaró kábé harmincas-negyvenes korú SavanyúZöldGépNarancsos alak lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés