Donald Tusk az EPP új elnöke

2019. november 20. 21:07
Elsöprő többséggel választották meg Joseph Daul helyére.

491 támogató és 37 ellenző szavazat mellett elnökévé választotta Donald Tuskot az Európai Néppárt. Tusk december 1-jén lép hivatalba és Joseph Dault váltja, aki két cikluson keresztül vot az EPP elnöke. 

Donald Tusk 1957-ben született Gdanskban. 1976-ban történelmet kezdett hallgatni a gdanski egyetemen, itt került kapcsolatba a kommunista rezsim elleni illegális mozgalommal. A '80-as években a Szolidaritás mozgalom aktivistája volt. 1980-ban megalapította a Független Hallgatók Szövetségét a Szolidaritás részeként. 1983-ban elindította a Politikai Szemle nevű havilapot, ami a gazdasági liberalizmus és a demokrácia szószólója volt. Később e lap körül alakult ki a Gdanski Liberálisok nevű think-tank. 

A kommunizmus bukását követően a Gdanski Liberálisok kormányt alakítottak, miután megtartották az első szabad elnökválasztást Lengyelországban. Megalapították a Liberális Demokrata Kongresszust, amelynek Tusk lett a vezetője. A '90-es években Tusk a szejm tagja volt, valamint a Szenátus elnökhelyetteseként is szolgált. 

2001-ben a Polgári Platform nevű párt életre hívói között volt, amelyet 2003-tól vezetett. Tusk 2007 és 2014 között szolgált miniszterelnökként – ő a demokratikus Lengyelország történetének leghosszabb ideig kormányzó miniszterelnöke. 2014-ben választották az Európai Tanács elnökévé.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mik az értékek? Konkrétan?

:-) már megint én voltam illetlen:-))))

Annyira "nem meri", hogy már órákkal ezelőtt "merte" vagyis idézték
ezt az Orbánról, - bár nem nevezte meg név szerint - de mindenki tudta, hogy kiről beszél.

Ja. Csak nekünk ne legyen.

Donald Tusk egyetlen feladata lesz; szétverni az Európai Néppártot a liberálisok érdekében. Ezt maradéktalanul teljesíteni fogja.

"Vannak olyan emberek, akiknek a tehetsége, személyisége értéktelen, egyedül a saját biológiai körforgásuk megszűnését tudják nyújtani a hazának."

Berloscuni előtt nagy a feladat: Bevinni Salvini ligáját a Néppártba.

Nem 40 millió útálja, de sokan. Valószínűleg Tusk Néppártjában nincs sok keresni valónk.

Magyarország földrajzi fekvése miatt kilápnünk az EU-ból szerintem nem lehetséges.

Külön utakat keresve valahogy végig kell csinálni, felmérhetetlen jelentősége van a V4 összetartásnak. Együtt könnyebb lesz, külön utakon járva vszg. lehetetlen.

Ez az egész itthoni minősíthetetlen parlamenti cirkusz a győzelmétől megittasodott ellenzék részéről egy új majdant céloz, ezúttal itthon. Most az ellenzék arra játszik, h. minél rosszabb, annál jobb, nehéz idők jönnek, az ellenzék goebbelsi ihletésű propagandáját ezerrel fogja hinteni a nem létező média birodalmuk. Mindig van olyan marha, akit meg lehet bolondítani, az irigység és gyűlölet szításával.

:-))))
Mik a jogállamiság kritériumai?
Mi az a közéleti jóság, rend és biztonság? ( a migráció biztosan nem szolgálja ezt a vágyat)
Az a baj, hogy ezek a fogalmak gumiból vannak. Mindenki azt ért bele, amit akar.

Csak annyi bizonyos, végignézve a Néppárt elnökein:
a liberalizmus felé való eltolódás!
Lassanként a Néppárt lesz az Unió SZDSZ-e.
Ha összeveted Tindemans, Bukman és Santer, valamint Martens és Dauhl arcképét Weberével, Tuskéval: az utóbbi kettő teljesen más, nem illik a sorba.

Az, hogy az Orbán-kormány ezzel miért nem érvel, amikor Brüsszelben, vagy a magyar parlamentben, a Soros-ringyó médiában támadják korrupcióval: talány!
Persze, megszoktuk már Orbán túlzott jópofáskodását, szemérmességét, csak a végén mi faragunk rá, az ország.

Erről a bandáról beszélsz, szaralak?
"Magyarország elrablása
Offshore számlákon az államadósság duplája
Morvay Péter 2012. 07. 27. (XVI/30)
Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen elmondta: szinte

példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik.

A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."

Márhogy Tusk lenne felforgató zsidrák patkány? Fűzővel kifelé Mr. Finkle!
Tusk az én egyetemem díszdoktora. Kiváló danzigi gyerek. Gratulálok neki! Mivel őt választotta a Néppárt, egyértelmű, hogy nem kérnek az orbáni utópiából.
"Ki a kufárokkal Atyám házából...!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés