Nem veszik el Borkai életjáradékát

2019. november 13. 21:40

A MOB elnöksége nem támogatja Steinmetz Ádám törvényjavaslatát amely az erkölcstelenül viselkedő olimpikonok életjáradékának megvonását célozta.

2019. november 13. 21:40

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerdán paksi ülésén elutasította a Borkai Zsolt olimpiai életjáradékának visszavonásáról szóló javaslatot. A MOB arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség véleményezte „Az olimpiai járadék erkölcstelen életmóddal történő összeférhetetlenségének megállapításáról” szóló törvényjavaslatot, amelyet előzőleg a MOB jogi bizottsága is tárgyalt. Az elnökség elfogadta és támogatta a jogi bizottság álláspontját, amely szerint a törvényjavaslat nincs megfelelően kidolgozva, annak indoklása nincs összhangban az olimpiai eszmével és az alkotmányos alapelvekkel. „A Magyar Olimpiai Bizottság fontosnak tartja, hogy az olimpiai járadékra vonatkozó szabályozás a jövőben is objektív maradjon” – áll a tájékoztatásban.

Az 1988-as, szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai kapcsán az ötkarikás bajnok vízilabdázó Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhatnák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól, ezt megküldte szakmai véleményezésre a MOB elnökségének is.

Október végén Borkai olimpiai járadékának esetleges megvonásáról a MOB tudatta, hogy az „olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta”. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) akkor azt közölte, hogy csak az veszti el az életjáradékát érdemtelenség miatt, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Borkai Zsolt 2010 és 2017 között volt a MOB elnöke, majd a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként tagja, ám október 22-e óta már nem tagja a MOB-nak.

Győr azóta lemondott polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2019. november 14. 13:42
Teljesen jogos. Annak idején sérülten, nagy akaraterővel lett olimpiai bajnok. Az a teljesítménye vitathatatlan. Tudomásom szerint köztörvényes büncselekményt nem követett el, aminél fontolgatni lehetne a járulék visszavonását
catalina9
2019. november 14. 08:17
Nem veszik el Borkai életjáradékát" hát inkább Steinmetz elvtársát kellene elvenni, mert ha valaki erkölcstelen és sunyi volt az éppen ő: "Sportszerűtlenül játszik politikai pályán az olimpiai bajnok vízilabdázó jobbikos? Egy olimpiai bajnok sportolótól az lenne a minimum, hogy ha politikai pályára lép, ott is a fairplay szabályai szerint játsszon. Steinmetz Ádám ezzel szemben abszolút sportszerűtlen volt, kihasznált, felhasznált bennünket – mondta a PestiSrácok.hu-nak Farkas László, Balatonszentgyörgy polgármestere. Somogy megyében napok óta forrnak az indulatok, miután a Jobbik színeiben országgyűlési képviselőjelöltként induló Steinmetz magánbeszélgetésre találkozót kért a térség polgármestereitől, majd az ott elhangzottakat a megkérdezésük nélkül hozta nyilvánosságra, előbb a Facebookon, majd kampánykiadványában is, úgy szerepeltetve a településvezetők gondolatait, mintha azok Steinmetzet ajánlanák a választóknak." ögyes....már érti az ember, hogy hogy is léptek ezek szövetségre Gyurcsány von Sukoróval..egy vérből valók vagynak...
catalina9
2019. november 14. 07:40
ritka pofátlan alak ez a Steinmetz, összeállnak a hazaáruló Gyurcsánnyal, Simicska kitartottjaivá válnak és még ők pofáznak..
catalina9
2019. november 14. 07:37
Az 1988-as, szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai kapcsán az ötkarikás bajnok vízilabdázó Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhatnák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól, ezt megküldte szakmai véleményezésre a MOB elnökségének is." Simicska csicskásai moralizálnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik