Nem veszik el Borkai életjáradékát

2019. november 13. 21:40
A MOB elnöksége nem támogatja Steinmetz Ádám törvényjavaslatát amely az erkölcstelenül viselkedő olimpikonok életjáradékának megvonását célozta.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerdán paksi ülésén elutasította a Borkai Zsolt olimpiai életjáradékának visszavonásáról szóló javaslatot. A MOB arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség véleményezte „Az olimpiai járadék erkölcstelen életmóddal történő összeférhetetlenségének megállapításáról” szóló törvényjavaslatot, amelyet előzőleg a MOB jogi bizottsága is tárgyalt. Az elnökség elfogadta és támogatta a jogi bizottság álláspontját, amely szerint a törvényjavaslat nincs megfelelően kidolgozva, annak indoklása nincs összhangban az olimpiai eszmével és az alkotmányos alapelvekkel. „A Magyar Olimpiai Bizottság fontosnak tartja, hogy az olimpiai járadékra vonatkozó szabályozás a jövőben is objektív maradjon” – áll a tájékoztatásban.

Az 1988-as, szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai kapcsán az ötkarikás bajnok vízilabdázó Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhatnák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól, ezt megküldte szakmai véleményezésre a MOB elnökségének is.

Október végén Borkai olimpiai járadékának esetleges megvonásáról a MOB tudatta, hogy az „olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta”. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) akkor azt közölte, hogy csak az veszti el az életjáradékát érdemtelenség miatt, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Borkai Zsolt 2010 és 2017 között volt a MOB elnöke, majd a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként tagja, ám október 22-e óta már nem tagja a MOB-nak.

Győr azóta lemondott polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sőt! Eközben a "barna-vörös oldalon" boldogan osztogatják egymásnak a megemelt tiszteletdíjakat! Balfácán Budapest.

Utoljara a harmincas evekben volt pl ozvegyi nyugdij megvonhato erkolcstelen eletmod miatt...
Apropo ez iskolapeldaja volna a visszamenoleges jogalkotasnak.

Ki kell vizsgalni. No ha ARRA lesz bizonyitek akkor maskent beszelunk.

Végre, hogy a Borkai elleni - kampányszerű, napi politikai indíttatású, aránytalan - hajsza megbicsaklott.

Már nehogy a ballib határozza meg , hogy ki kaphat életjáradékot. Tultoltak a biciklit.

Senki nem állította, hogy "pedig nem csinált semmit", csinált olyat,a mit nem kellett volna. De a kampányszerű, napi politikai hajsza nem volt jogos. A MOB ehelyett nagyon helyesen jogi-törvényi síkon járt el.

Teljesen jogos. Annak idején sérülten, nagy akaraterővel lett olimpiai bajnok. Az a teljesítménye vitathatatlan. Tudomásom szerint köztörvényes büncselekményt nem követett el, aminél fontolgatni lehetne a járulék visszavonását

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés