Kövér: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik

2019. november 10. 9:53
Horn Gyula egy grál lovag volt Gyurcsány Ferenchez képest, a baloldal pedig mindig hajlamos volt a saját nemzete ellen politizálni, sajnos erre példa a Momentum Kövér László szerint. A házelnök a Kossuth Rádióban megvédte Borkai Zsoltot, akinek van teljesítménye.

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kövér László szerint a Demokratikus Koalíció elnökénél kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek.

A házelnök a politikát érdekes műfajnak nevezve úgy fogalmazott: Borkai Zsoltnak „az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása” a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a „nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata” szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Kövér László azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen „egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót” jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban „egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak” nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit „egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak” titulált.

 A fideszes politikus szerint a Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök – „az őszödi beszédtől a lovasrohamon, rendőrrohamon keresztül az összes hazudozásáig, amiről ő beszélt” – és a Borkai Zsolt által elkövetett erkölcsi kisiklás nem mérhető össze. Hozzátette: sajnálja azokat, akik a baloldali „ifjú generáció üdvöskéi” közül korábban úgy nyilatkoztak, hogy azért nem fognak össze vele, mert nem akarják „összegyurcsányozni” magukat, de a „hatalomért és a koncért” néhány hónap leforgása alatt gyökeresen megváltoztatták a véleményüket és most már „bűzlenek a gyurcsányizmustól”.

Borkainak van teljesítménye

Leszögezte: nem lehetnek büszkék arra, amit Borkai Zsolt a közösségük tagjaként művelt, arra viszont igen, hogy a nemzeti oldalon nem lehet következmények nélkül ekkorát hibázni.

Hangsúlyozta: Borkai Zsolt olyan ember, aki olimpiai bajnokként Magyarországnak szerzett dicsőséget, aki Győr polgármestereként jól működő, fejlődő, prosperáló és gazdag várost ad át majd az utódjának. Nem „egy teljesítmény nélküli, senkiházi nyikhajról”, nem olyan emberről van szó, aki a nemzeti érdekek szempontjából jelentős teljesítményt rombolt le azzal az egyetlen botlással, amit nyilvánosságra tártak. A baloldalon azonban egy vállrándítással térnek napirendre minden erkölcsileg elfogadhatatlan cselekedet fölött – mondta a házelnök a kispesti és budaörsi ellenzéki politikusok ügyeire utalva.

Kövér László azt mondta: az a karaktergyilkosság, az az uszítás, az a suttogó propaganda, amely az Antall-kormányt is megbuktatta, tulajdonképpen az elmúlt harminc évben mindig a baloldal eszköztárába tartozott. Hozzátette: ma már nem kell titkosszolgálati közreműködés sem ahhoz, hogy valakinek titokban felvegyék a mondanivalóját, vagy éppenséggel egy telefonnal az engedélye nélkül levideózzák bármilyen élethelyzetben.

Mindenki a zsebében hord egyfajta titkosszolgálati rendszert, és mivel nincs igazi szankció, ami ezt a személyiségi jogok védelme érdekében megtorolná, egyre szélesebb körben alkalmazott divattá válik – mondta. Azonban kiemelte: aki a közéletre adja magát, annak eleve fokozottan érzékenynek kell lenni arra, hogy véletlenül se kerüljön félreérthető, vagy pláne egyértelműen méltóságán aluli helyzetbe.

A Momentumról

A házelnök az interjúban a romániai elnökválasztási kampánnyal kapcsolatban – melyben Fekete-Győr András, a Momentum vezetője nem az erdélyi magyar, hanem a román liberális jelölt mellett kampányolt – megjegyezte: a magyar baloldal mindig hajlamos volt arra, hogy a saját népe, nemzete ellen bárkivel szövetkezzen. Gyurcsány Ferenc december ötödikét megelőző gyalázatos kampánya is csak azok számára volt meglepetés, akik elfelejtették, hogy mit művelt a baloldal 1990 előtt, 56-ban és utána, vagy 1919-ben – mondta a házelnök a kedvezményes honosításról 2004. december 5-én tartott magyarországi népszavazásra utalva. Szomorúnak nevezte, hogy „a fiatal generációban ez a mentalitás újratermelődik”.

Ez a cselekedetük semmiben nem különbözik attól, hogy az olimpia nemzeti önazonosság szempontjából óriási jelentőségű ügyét pitiáner hatalmi szempontokból megfúrták – emelte ki Kövér László.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán történtekről szólva a házelnök kijelentette: az a fajta verbális mélység, amelyet Hadházy Ákos képviselő elért, párját ritkítja, és nem szeretné, ha a jövőben elterjedne.

(MTI)

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar politikai elet alapszabalya kellene hogy legyen Gyurcsany persona non gratasága.
Annyi mindent tett mar ez az ember a magyar nemzet ellen, hogy innen neki nincs mar visszaut. A felesegenek pedig meg ut sincs idehaza.. Szeressek oket Brusszelben, ugyis oertuk lobbiznak/hazudnak reggel, este meg ejjel!

Nem.
Gyurcsanyt, a Momentumot, MSZP-t, a Jobbikot, Parbeszedet, LMP-t mar senki szet nem valasztja egymastol.
A voros zsak megtalalta foktjait.
Csak meg kell nezni, ahogyan a sok ehes proletar ratort a varoshazak kasszaira!

Tetszik Kövér szókimondó, nem kertelő stílusa, ráadásul igazságokat mond ki.

A zsidóság szégyene, hogy lepaktált a nácikkal, innentől kezdve nincs alap/unk/juk az érzékenységre, Vajda Mihály, Konok után pedig nincs morális, jogi alap az antiszemita kijelentések elítélésére. Már amennyiben nincs kettős mérce.

A gyökértelen balliberális zsidó értelmiség kiengedte a szellemet a palackból.

Kövér diagnózisa tökéletes, a múltja nem számít, hiszen szinte minden politikus, párt az előző korszakból érkezett. Ami számít, mit tett, tesz le a nemzet asztalára. Azt építi, avagy éppen elárulja, kiszolgálja idegen érdekeknek, most éppen Brüsszelnek, Sorosnak, lásd MSZP,DK,PM, Momentum, Jobbik.

Az idő, a felejtés sok mindent jótékonyan betakar. Horn valóban az intelligensebb politikusok közé tartozott, azt azonban jó tudni, hogy 56-ban ott ugrált azon teherautó platóján a Nyugatinál, amelyre a forradalom áldozatait rakták fel. Ennek a teherautónak az egykori vezetője még él.

Kövér Úr! Amennyiben elolvassa a hozzászólásokat, úgy ossza meg azokat Orbán Viktorral is. Most az önkormányzati választásokról szólnék, a súlyos vereségek okairól. Tegnap, az egyik kommentelő - tevenagypupu -szépen csokorba kötötte a vereség okait. Többek között a fiatalok megnyerése kapcsán utalt arra, hogy nem trendik az idős bácsik és a nénik.

Ma reggel a Karc FM, Alaphang című műsorában meglepő őszinteséggel foglalkoztak azzal, hogy miért képes megnyerni a fiatalokat az ellenzék, s miért nem a Fidesz. Szerencsés D. Márton tűpontos diagnózist adott. Szerinte az ellenzék Spielberg-i fordulatokat - "robbantás", képi látványosságok, stb - alkalmaz a kampányban, dinamikájában ügyesen épül a fiatalok világképére, míg a kormány, a Fidesz a TV elé ülteti a szavazóit, s a képernyőn Öveges professzor mesél a történésekről.

Gratulálok Mártonnak, ennél tömörebben, plasztikusabban senki sem állította még párba a két oldal kampány-média taktikáját, stratégiáját. Kövér úr, tessék Tőlük tanulni, mert különben 22-ben bukás lesz a vége.

A teljesítmények nem érdeklik a fiatalokat. A Fidesz tábor nem stabil, ez tévedés, a biológia a Fidesz sorait is ritkítja, nem csak az MSZP és a DK sorait, akár tetszik, akár nem, a választásoknak is van egy pszichológiája, sokan nem szeretik a veszteseket, amit lehet gerinctelenségnek nevezni, de ettől még, létezik, abba is belefáradhatnak sokan, ha a Fidesz nem tudja felvenni a kesztyűt a média vonalán, s öntelten leragad.

Hogy mi fog dönteni 22-ben? A fiatalok világképének megértése, vagy meg nem értése. Itt szükséges egy mély analízis, majd gyors cselekvés. Az idő sürget.

Sajnos Veled kell, hogy egyetértsek. A Fidesznek nem volt elég Hódmezővásárhely, ugye ott is veszítettek, ismét.

Sok kétharmadot hozott Fletó de sajnos az elszámoltatás hiánya most kezd visszaütni.

Budapesten mindenképp. Nem azért történt 2010-ben a váltás, hogy ezek visszajöjjenek.

Ha bagoly mondja, ha nem, Gyurcsány akkor is mindennek a legalja!

Helyesen: az Apró Antal családjába szervesen beépült Gyurcsány - a többi már jó.

Mindig nagyon tiszteltem Kövér Lászlót. Az mindig nagyon imponáló, ha valaki helyes elvek mellett kitart, annyira, h. lassacskán megszemélyesíti azokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés