Kárpátaljai magyarokat segítő ösztöndíjasokat szorítanak ki az ukrán hatóságok

2019. november 8. 11:32
Az ukrajnai hatóságok vízumkérelmeket, illetve tartózkodási engedélyek meghosszabbítását nem engedélyezik a kárpátaljai magyarokat segítő egyes anyaországi ösztöndíjasok esetében.

Dupka György kárpátaljai magyar történész, kultúraszervező, a helyi magyarság fontos közszereplője Facebook-posztban számolt be arról: „a minap az ukrán hatóság, illetve a megyei bevándorlási hivatal nyolc Petőfi-ösztöndíjas oktatói és kulturális programszervezői tevékenységhez kapcsolódó vízumkérelmét és tartózkodási engedélyeik meghosszabbítását nem engedélyezte. Mint ismeretes, korábban az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vizsgálta a Petőfi-ösztöndíjasok kárpátaljai tevékenységét, ezért az állomáshelyüket november 7-ig – a további zaklatás elkerülése érdekében – el kellett hagyniuk”.

Dupka arról is ír: „Úgy látszik ebben az esetben az ukrán hatóság éber csinovnyikjai kettős mércét alkalmaznak: Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Azonban az Európához vezető úthoz szükség van a kisebbségek, így a kárpátaljai magyarok jogainak biztosítására is. Az ukrán és a magyar illetékes hatóságok számára nincs más út, az üzengetés helyett, mielőbb tárgyalóasztalhoz kell ülni és rendezni végre közös dolgainkat, mert gyűlnek egyre-másra a megválaszoltalan kérdések is…”.

Az ügyben kerestük a posztot író Dupka Györgyöt, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyrészt Magyarországhoz képest nagyhatalomnak érzik magukat, másrészt tudják, hogy most szinte erőszakkal fel akarják venni őket a Natóba, így úgy érzik, mindent megtehetnek.
Nem értik, hogy a gazdaságuk folyamatosan az összeomlás határán van (valószínűleg ha nem lenne fontos az oroszok ellen, már rég hagyták volna becsődölni), ahogy azt sem, hogy ha változik nemzetközi politikai helyzet, az USA és a Nato abban a pillanatban a sorsára fogja őket hagyni (gazdasági téren egészen biztosan, sőt, még csemegézni is fognak az olcsón megvehető értékekből)
Remélem, széthullanak hamarosan, megérdemelt jutalma lenne az ostobaságuknak. Csak a kárpátaljai magyarság ne sérüljön.

Az Eu, Brüsszel igencsak amatőr.
A világ legjobb termőföldje Ukrajnában található.
Ha erre a USA-beli Manhattan-bankok ráteszik a kezüket és elárasztják GMO-termeléssel, az európai mezőgazdaságnak vége.
Az EU alapérdeke egy gyors Kijev-Moszkva kiegyezés lenne, amely biztosítaná a kontinens energiaétvágyát, Ukrajna megindulhatna felfelé, azaz, kelet felől a nyugodt építés lehetőségét.
Pontosan ennek az ellenkezőjében mesterkedik Brüsszel, persze, ha az ott "ügyködő" Soros-emberek számát nézzük, nem véletlenül.

A BASF-fel éppen felvásároltatja Manhattan a Monsantót, mert annak már vállalhatatlan a híre.
Helyesen: az ukrán földek a BASF-en keresztül Manhattan tulajdonába kerültek.
Ugyanígy tették tönkre a Deutsche, a Dresdner Bankokat.
Németek - VOLTAK - egykor és nagyok, egykor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés