Az Európai Unió korrupcióellenes főügyésze már Brüsszelben van!

2019. november 8. 11:43

Cseh Katalin
Facebook
Aligha meglepő, hogy pont a magyar kormány tiltakozott az új intézmény ellen leghevesebben.

„Jó volt ma beszélgetni az Európai Parlamentben Laura Codruţa Kövesivel, a korábbi román korrupcióellenes főügyésszel. Ahogy arról korábban már írtam itt, ő lesz az újonnan felálló közös Európai Ügyészség vezetője. Tudjátok, ez az az intézmény, ami az uniós pénzeket érintő csalásokat és korrupciót fogja vizsgálni. Jól ismeri a mi régiónkat, így a rövid találkozónk során általam említett magyar vonatkozású ügyekkel is tisztában van.

Aligha meglepő, hogy pont a magyar kormány tiltakozott az új intézmény ellen leghevesebben. Az a magyar kormány, melynek első számú vezetője családilag is érintett az uniós forrásokhoz köthető gyanús ügyekben. Az a magyar kormány, amelyik továbbra is úgy az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-s pénzeknek, hogy azok elköltését csak a saját, bejáratott házi ügyészségével hajlandó vizsgálni, ezért nem is csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.

Engem azonban nem olyan fából faragtak, hogy szemet hunyjak a közvagyon gyarapítására hivatott uniós támogatások baráti zsebekbe csúsztatása fölött. Éppen ezért vagyok tagja az Európai Parlament költségvetést ellenőrző bizottságának, hogy a közös ügyészséggel és Laura Codruţa Kövesivel szoros együttműködésben folyamatos nyomás alatt lehessen tartani a Fideszt: figyelünk, tudjuk, hogy loptok, és nem maradunk csendben.”

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország mellett számos ország nem csatlakozott az európai ügyészséghez.
Pont egy magyargyűlölő román a főúgyész, attól csak a hazaáruló Momentum meg a DK várhat valamit.
Ez a nő keresné meg inkább az elődei által elsíbolt metró 176 milliárdot.

Lehet kezdeni vizsgálni Soros pénzeit Brüsszelben és Budapesten is.

Fletóval összefekvő hiperaktív hazaárulók kampánypénzeit meg főleg.

Arra még nem gondoltál te hazaáruló botmixeres, hogy kicsit kijjebb csúszhatnátok fegyőrrel a románok fenekéből?

Nem meglepő a magyar kormány elutasítása, de nem azért, amit te sulykolsz, Nyanya. Ez a szokásos-ködös "gyanú-emlegetés" jelzi, hogy blöfföltök. Te pedig nyanya, inkább seperj a magad portája előtt, s az Adóhivatallal tárgyalj a pártod anyagi disznóságairól.

Mi is figyeljük a momentumot, akik megszavazták Kispesten Lacknert, akik együttműködnek az általuk még nemrég utált mszp-vel és Gyurcsánnyal.

És téged is figyelünk Cseh Katalin akinek sikerült elsőre vonattal utaznia, de vissza már fotósok nélkül repülővel és azóta is repülővel Brüsszelbe.

Momentum: figyelünk, tudjuk, hogy csaltok, hazudtok és nem maradunk csendben.

Szánalmas, hiteltelen ügynökök vagytok, morálisan nullák. De legalább látják az emberek, hogy kiket nem lehet a hatalom közelébe engedni 22-ben. Eddig voltak itt Moszkva ügynökei, most meg itt vagytok ti.

Reméljük azzal kezdi, hogy elszámoltatja az EU képviselőit a költségkeretük felhasználásáról, ahogy az másutt normális.

Tudod, hatosztályos emberekkel nem szoktam szóba állni, de azért egyet tudok javasolni: tanulj, tanulj, tanulj........, egyszer talán majd megérted a körülötted zajló világot. Ámbár talán jobb, ha ebben a szellemi sötétségben éled le a hátralévő idődet....mindenki hazudik és a Hozzád hasonló intellektusúak társaságában.....

Rohadék hazaáruló vagy.

Az Új-SZDSZ kommunikációja nem hibátlan a házkutatás kapcsán: Hajnal Tamás elnökségi tag bizony elismerte, hogy "lehetnek hibák". Te pedig Új-SZDSZ-esebb vagy az Ú-SZDSZ-nél amikor a hatalmi arrogancia" primitív sablont emlegeted, hiszen majd a konkrét vizsgálat dönt a tényekről. Addig is marad a "gyanú". Az állítólagos fideszes korrupcióról pedig szintén nem az / ellenzéki / közvélemény dönt, hanem a konkrét vizsgálatok. Azok pedig azt mutatják, hogy nincs olyan korrupció, amit az ellenzék - az érdeke szerint - szuggerál.

"AZ EURÓPAI UNIÓ KORRUPCIÓELLENES FŐÜGYÉSZE MÁR BRÜSSZELBEN VAN!"

Már itt is van a kertek alatt. Politikai rendőrség.

CseKáék tolják a frank-román antant vonalat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés