Erdogannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!

2019. november 7. 13:52

Magyar Liberális Párt
MTI
Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy ha valóban meg akarja állítani a menekülthullámot, akkor a mai találkozó alkalmával álljon ki a kurdok mellett!

„Szégyen és gyalázat, hogy néhány nappal Vlagyimir Putyin után Recep Tayyip Erdogan érkezik Budapestre. Az a török elnök, aki belpolitikai céloktól vezérelve vegyi fegyvereket vet be a civil lakosság ellen. Aki a török offenzívával olyan erőszakhullámot indított el a kurdok lakta területeken, melynek többek között Hevrin Khalaf is áldozatául esett. A 35 éves politikusnőt azért végezték ki az offenzívát támogató csapatok, mert a török elnökkel szemben politizált.

Erdogan intézkedései miatt már több mint száz ártatlan ember vesztette életét, és százezrek menekültek el otthonukból, ami újabb menekülthullámot indíthat el a térségben. Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a menekülthullám megállítása, akkor esze ágában sem lenne hivatalában fogadni azt a török elnököt, akinek háborús bűnei miatt nem egy uniós fővárosban, hanem Hágában, a Nemzetközi Bíróság előtt lenne a helye. Akkor nem mondatná azt a külügyminiszterével, hogy a török offenzíva magyar nemzeti érdek, és nem azon dolgozna az EU-s tagállami vezetők közül egyedüliként, hogy Törökország az Európai Unió tagjává váljon.

A felfoghatatlan népirtás után, azok után, hogy Erdogan Oroszország segítségével fegyverkezik, Törökországnak nem hogy az EU-ban, de a NATO-ban sem lenne helye!

A Magyar Liberális Párt felszólítja Orbán Viktort, hogy ha valóban meg akarja állítani a menekülthullámot, akkor a mai találkozó alkalmával álljon ki a kurdok mellett! Ítélje el a civil lakosság mészárlását és a vegyi fegyverek bevetését! Tegye világossá, hogy a török offenzíva nem magyar nemzeti érdek, hanem az emberiség ellen elkövetett súlyos bűncselekmény! Tegye egyértelművé, hogy Magyarország Európához tartozik, nem a keleti diktátorokhoz!”

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés