A szenvedés és fájdalom képeivel tüntet Erdogan ellen a DK

2019. november 7. 9:35
Utcakiállítást tartanak az Andrássy úton a török elnök látogatása miatt.

Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt politikusa Facebookon jelentette be, hogy mire készülnek párttársaival. Mint elmondta, nem tűrik, hogy félázsiai diktátorok átjáróháza legyen Magyarország. Kijelentette: „Szégyellje magát Orbán Viktor, szégyellje magát diktátor barátja, Erdogan.” Hozzátette: mivel ők képtelen az áldozatok szemébe nézni, a török elnöki konvoj útvonalában egy kis kiállítást rendeztek a török támadás áldozatainak fotóiból.

A pártaktivisták kezében tartott fotókon a DK szerint szíriai kurd gyermekek láthatók, akik minden bizonnyal a harcok következtében sérültek meg. Ezeket a végén Barkóczi Balázs utasítására a párt operatőre hosszú másodpercekig videózza.

Előzőleg Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is üzent a török látogatásával kapcsolatban, szerinte „Orbán barátjaként fogadja a gyilkos török elnököt” de ők „szemben” állnak ezzel.

Később azt közölte a DK az MTI-n keresztül, hogy ártatlanok képét akarták kirakni „az Andrássy út kandelábereire”, hogy „Orbán és diktátor barátja is szembesüljenek végre a szenvedéssel. A rendőrség ezt megakadályozta, úgyhogy a fotókat felemelve, és élő Facebook-bejelentkezéssel tiltakoztunk Erdogan ellen.” Hozzáteszik: „Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy a magyar rendőrség megakadályozta, hogy ilyen módszerrel tiltakozzunk ártatlanok módszeres legyilkolása ellen, és a diktátor érdekeit védik az igazság helyett.”

Csütörtök délelőtt érkezik a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan Orbán Viktor meghívására, és egészen estig Budapesten vesz részt tárgyalásokon és egyéb eseményeken. A látogatása miatt a fővárosban forgalomkorlátozásokra kell számítani, erről itt írtunk.

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tüntetnek az Apró nácikák?

A magyar agyonvert megkínzott öregek képeit fel tudnátok használni a cigánybűnözők ellen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés