Amy Sinclair: Az anya testének védelmeznie kell minden életet

2019. november 6. 13:15
Az életvédő Amy Sinclair iowai szenátor asszony volt a Hit Rádió vendége.

A jezsuiták Párbeszéd Házában a CitizenGo által szervezett Szívdobbanás-konferenciának volt a vendége október 24-én Amy Sinclair iowai szenátor asszony, aki az amerikai életvédő mozgalom egyik meghatározó alakja.

Amy Sinclair a számos amerikai tagállamban meghozott szívdobbanás-törvényekről beszélt a rádióban, amelyek szerint a magzat jogait az első szívdobbanástól, nagyjából a hatodik-hetedik héttől számítják. 

Az utóbbi időben több amerikai tagállamban (Észak-Dakotában, Iowában, Arkansasban, Ohióban, Missouriban, Kentuckyban, Georgiában, Louisianában, Mississippiben és Alabamában) szigorították az abortuszt, de még nem léptek hatályba, mivel a bíróság előtt megtámadták őket.

Mint a politikus a Vasárnapnak nyilatkozta: „Az élet az első. A munkám, az Iowában végzett intézkedéseim nem helyezik a születendő gyerek érdekeit az anya érdekei elé. A legfontosabb az élet védelme, és így a nőknek is természetesen joguk van az életük védelméhez. Ha a születendő gyermek veszélyezteti az anya életét, joga van hozzá, hogy megvédje magát. De az anyatest legfontosabb feladata, hogy minden életet védelmezzen. Nőként semmi más jogom nem lehet erősebb, mint az élethez való jog.”

Amy Sinclair leszögezi: a magzat más genetikával, DNS-lánccal rendelkezik, mint az anya, tehát a magzat nem az anya testének a része. Tudományosan nézve az emberi élet a fogantatással kezdődik.

A szenátor a Vasárnapnak adott interjút, melynek egy részletét nálunk is olvashatták.

A Mandiner közölte a Szívdobbanás-konferencián felszólaló Frivaldszky Edit előadását.

(Fotó: Vasárnap.hu)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés