Vége a terror birodalmának?

2019. november 05. 23:26

Abu Bakr al-Bagdádit, az Iszlám Állam önjelölt kalifáját elérte a végzete: egy amerikai rajtaütés során felrobbantotta magát; ahogy az Iszlám Állam is megszűnt már a területi valójában. Le lehet zárni az emberiség történetének szörnyű fejezetét, vagy új formában él tovább a terrorkalifátus?

2019. november 05. 23:26
null
Sayfo Omar

Többéves hajsza után végül elkapták az Iszlám Állam önjelölt kalifáját, és elérte a dicstelen vég. Az amerikai katonák Szíria felkelők kezén lévő utolsó területén ütöttek rajta a családjával együtt bujkáló Bagdádin, aki végül megadás helyett felrobbantotta magát. Noha halálával lezárult egy fejezet a dzsihádista terrorizmus történetében, örökségével még sokáig számolni kell. Ki volt Abu Bakr al-Bagdádi, és miként válhatott egy jelentéktelen vallástudós a világ legveszélyesebb terroristájává?

„Bagdádi pár ezer harcosa megalázó vereséget mért az egymillió fős iraki hadseregre”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik