Hét nyelven küldött külföldieknek személyre szabott kampánylevelet Őrsi Gergely

2019. november 5. 12:49
Angol, francia, német, mandarin (kínai), olasz, spanyol és orosz nyelven küldött kampánylevelet a II. kerületben élő külföldiek számára Őrsi Gergely.

Hétfőn közöltük annak az olasz nyelvű, önkormányzati választási kampányból származó levélnek a fotóját, amelyet Őrsi Gergely, az ellenzéki összefogás MSZP-s II. kerületi jelöltje, ma már polgármester küldött ki a kerület olasz lakóinak.  Mint jeleztük, a levéllel kapcsolatban megkerestük Őrsi Gergelyt is. 

Őrsi nekünk küldött válaszában kifejtette:

„Programunkban kiemelt jelentősége van az itt élő, nem magyar anyanyelvű polgárok bevonásának a kerület működésébe. Ők ugyanúgy itt élnek Budán, itt fizetnek adót, ma mégsem tudják igénybe venni a közszolgáltatásokat nyelvi akadályok miatt, többek között ezen is szeretnénk változtatni.”

A levél kapcsán Őrsi Gergely azt írta: 

„Levelünket a választói névjegyzék alapján küldtük ki, ezt a választást követően – a jogszabályoknak megfelelően – azonnal megsemmisítettük, ezért pontos számadatokkal sajnos nem tudunk szolgálni. Levelünket több nyelven is megfogalmaztuk (angol, francia, német, mandarin, olasz, spanyol, orosz) és elküldtük a más országból származó, az önkormányzati választáson szavazati joggal rendelkező szomszédainknak. Mivel több választói csoportnak is küldtünk közvetlen levelet, és a postaköltségeket a levél tartalma szerint nem különítettük el, ezért sajnos az erre vonatkozó konkrét kiadásokat nem tudjuk megmondani, de minden esetben a Magyar Posta Zrt. által meghatározott listaárakon adtuk fel kiadványainkat. Ezek elszámolását a jelöltjeinket támogató pártok hozzák nyilvánosságra a törvényes határidőn belül.”

Mint írtuk: tudomásunk és információink szerint az ellenzéki összefogás budapesti szinten egyeztetve küldött ki profin fordított kampányleveleket az itt élő és az EU-s törvények alapján az önkormányzati választásokon szavazati joggal rendelkező külföldiek számára, a lebonyolítást azonban kerületi szinten intézték.

Az olasz nyelvű levelet itt tekintheti meg.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz miért nem tette meg?

Nem ismeri a jogszabályokat.
Az említett magyarok önkormányzati választáson nem szavazhatnak, országgyűlésin igen.
Az ő sorsukat nagyban befolyásolja, hogy a magukfajta emberek kormányra kerülhetnek.
A cikk nem mondja azt, hogy a libsi olasz nem szavazhat., csak tényeket közöl.
Miért kell utálkozni?
Talán ez a természete?

Dehogy baj.
Esetleg csak annyi, hogy volt egyszer Hét tenger ördöge.
Most van a szarmagyarok hétnyelvű passzportja.

Primitív egy emberke vagy, Veled nincs miről beszélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés