Az ellenzék az olasz ajkú szavazókat is bevetette Budapesten

2019. november 04. 16:33

Biztosra ment a frissen megválasztott második kerületi polgármester. Őrsi Gergely olasz nyelvű kampánylevelet küldött a kerület olasz anyanyelvű lakosainak.

2019. november 04. 16:33
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Az ellenzék számos jelöltjének még arra is volt gondja az önkormányzati választások kampánya során Budapesten, hogy a külföldi szavazók mozgósítása érdekében saját címükre küldjön személyre szóló, profi fordítású kampánylevelet.

Információink szerint ezt az akciót kerületi szinten koordinálták az ellenzéki indulók, bár létezett rá budapesti szintű ellenzéki stratégia. Az ötödik kerületben elcsípett, kínai nyelvű levelet Karácsony Gergely és Tüttő Kata írta alá. 

Őrsi Gergely olasz nyelvű levele alább olvasható. A levelek budapesti szinten egységesek. Lényegében az önkormányzati választással kapcsolatban még arról is informálja a címzettet, hogy ő hol tud szavazni; természetesen a levélíró ellenzéki jelöltet ajánlva figyelmébe.

Írtunk levelet a II. kerületi polgármesternek, amelyben afelől érdeklődünk, hogy hány nyelvre fordították le a levelet, és hány szavazópolgárnak küldték ki, amint kapunk választ, megírjuk.

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. november 18. 09:42
Ez az a nagy elégedetlenség.
realista
2019. november 06. 13:18
A Fideszesek még veszíteni sem tudnak méltósággal. Kínjukban már egyre nagyobb baromságokkal etetik a híveiket, és próbálják megmagyarázni a bizonyítványukat. Aztán csodálkoznak, hogy az értelmesebbek elfordulnak tőlük.
tango47
2019. november 05. 10:01
Nem pufogni kell, hanem eltanulni a működő modelleket és alkalmazni!
Ján Fortunák
2019. november 05. 09:35
Megkérdezném a független szerzőt (mert hiszen újságíróként kötelezően független), hogy miért visítozik itt? Szóljon a köztévés kontraszelektált, 80 milliárddal támogatott haverjainak, hogy a propagandát idegen nyelven is nyomni kell. Még nem Észak-Korea vagyunk. Még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!