Farage nem indul az időközi választáson

2019. november 3. 18:05
Ehelyett Boris Johnson kilépési terve ellen fog kampányolni – jelentette be a BBC egyik műsorában.

A Brexit Párt vezére, korábbi UKIP-vezér a brit közszolgálati műsorszóró egyik műsorában arról beszélt: döntése, miszerint nem indul választható jelöltként, lehetővé teszi, hogy pártja több száz jelöltjének segítsen. „Jobban tudok így szolgálni” – jelentette ki, majd aláhúzta: nem akar mindig a politikában lenni élete hátralévő részében.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt elnöke reagált a bejelentésre, ami szerinte fura, de teljes egészében Farage-ra utal. „Egy kicsit különös, hogy egy pártot vezető személy nem méretteti meg magát egy olyan választáson, amin a pártja szinte az összes képviselői helyre jelölt valakit. Ez minden bizonnyal a személyes döntése volt” – tette hozzá. Farage legutoljára 2015-ben indult brit képviselőválasztáson.

Farage – aki jelenleg csak az EP-ben képviselő – korábbi politikai szövetségét félretéve, nyíltan támadta Johnson Brexit-tervét. A BBC-műsorában úgy fogalmazott: „Ez virtuálisan rosszabb, mintha bent maradnánk az EU-ban.” Kijelentette: ha Johnsonnak lenne valós terve a Brexitre, akkor valószínűleg nem kellene ellene indulnia a választásokon a pártjának.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés