Farage nem indul az időközi választáson

2019. november 3. 18:05
Ehelyett Boris Johnson kilépési terve ellen fog kampányolni – jelentette be a BBC egyik műsorában.

A Brexit Párt vezére, korábbi UKIP-vezér a brit közszolgálati műsorszóró egyik műsorában arról beszélt: döntése, miszerint nem indul választható jelöltként, lehetővé teszi, hogy pártja több száz jelöltjének segítsen. „Jobban tudok így szolgálni” – jelentette ki, majd aláhúzta: nem akar mindig a politikában lenni élete hátralévő részében.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt elnöke reagált a bejelentésre, ami szerinte fura, de teljes egészében Farage-ra utal. „Egy kicsit különös, hogy egy pártot vezető személy nem méretteti meg magát egy olyan választáson, amin a pártja szinte az összes képviselői helyre jelölt valakit. Ez minden bizonnyal a személyes döntése volt” – tette hozzá. Farage legutoljára 2015-ben indult brit képviselőválasztáson.

Farage – aki jelenleg csak az EP-ben képviselő – korábbi politikai szövetségét félretéve, nyíltan támadta Johnson Brexit-tervét. A BBC-műsorában úgy fogalmazott: „Ez virtuálisan rosszabb, mintha bent maradnánk az EU-ban.” Kijelentette: ha Johnsonnak lenne valós terve a Brexitre, akkor valószínűleg nem kellene ellene indulnia a választásokon a pártjának.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez több mint érdekes. Úgy néz ki, hogy mindenki kimondatlanul is arra játszik, hogy benn maradjanak.
Mondjuk, minden problémával együtt, mindenkinek ez is az érdeke. Nekünk is.

Ez inkább az új fővárosi vezetés jellemzője, a párnapos terveik alapján, de nem baj, hogy azt nem látod. Ami nincs, azt viszont kristálytisztán.

Mint a NOmentumos NOlimpia, igaz?

Továbbra is halálunalmas tragikoméda ez a Brexit.

Az időközi 19-re laphúzás, BoJo simán belebukhat.

Válaszok:
Gregorius | 2019. november 3. 20:17

Boris szerintem nyerni fog, a tervét -vámhatár az északír partok mentén- , azonban az ottani protestánsok nem fogadják el. Marad a hard brexit, amibe viszont az első két-három év nehézségei miatt belebukhat és kb. ott tarthat, mint ma Cameron. Nagyon nehéz feladatot vállalt el.....

Farage egy olyan "fogjuk meg és vigyétek tipus". Ma is EP képviselő és felnyalja a pénzt.

A politikusok, vagy a lakosság részéről ?

Észak-Írországban az IRA és a radikális protestánsok között hosszú éveken keresztül fegyveres harc, állandó robbantások voltak sok áldozattal. Az angolok folyamatosan vezényelték oda a speciális egységeiket. A londoni reptéren külön kapuja volt az odarepülő utasoknak ( fokozott ellenőrzés) Ennek vetett véget az un. "Nagypénteki Egyezmény", aminek egyik eleme az Ír-Észak-Ír határ szabad átjárhatósága volt. Még mostanában is vannak ködobálások, verekedések, ha a protestánsok egy 300 éve aratott győzelmük emlékére tartott ünnepi menetüket a katolikus negyedeken vezetik át ( őket győzték le annak idején).

Milyen egyenes, gerinces ember!

Tartok tőle, hogy az ulsteri ír katolikusok csatlakozni akarnának Írországhoz, amit a protestáns angolok és az ott élő skótok elleneznének. Fene se tudja mi lenne belőle...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés