PS: A Médiahatóság vizsgálhatja Baranyi Krisztina sajtócenzúrára vonatkozó törekvéseit

2019. november 2. 10:40
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálhatja a Pesti Srácok értesülése szerint, hogy nem jogellenes-e az a lapunk által megírt gyakorlat, amelynek jegyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester személyesen vizsgálná meg, mi jelenik meg a kerületi lapban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálhatja, hogy összeegyeztethető-e a hatályos jogszabályokkal az a gyakorlat, amely szerint Ferencváros új polgármestere, Baranyi Krisztina személyesen vizsgálja meg a kerületi újságban megjelentetni kíván tartalmakat azok megjelenése előtt. Az eljárásra azután nyílik lehetőség, hogy a cenzúra gyanúja miatt Tényi István bejelentést tett a hatóságnál – tudta meg a Pesti Srácok.

Az új városvezetés által bevezetett gyakorlat értelmében nyomdába küldés előtt el kell küldeni a kerületi újság tartalmait az új ferencvárosi polgármesternek – ez derült ki a Mandiner birtokába került levelezésből, amelyben arra kérték a lap egyik munkatársát, hogy az újságot a nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester@ferencvaros.hu e-mail címre küldje el.

Baranyi Krisztina egyébként csütörtökön épp a szabad sajtó fontosságáról beszélt az Indexnek: mint mondta, szabad sajtót szeretnének a kerületben, és ennek az lehet a biztosítéka, hogy a helyi lapot nem irányítja a polgármester.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak tett bejelentésében Tényi István a médiatörvény azon passzusait említette, amelyek szerint egy-egy sajtótermék estében a tartalmakban szereplő személyeknek csak akkor van lehetőségük beleszólni a cikkekbe, amennyiben szavaikat eltorzították, mondandójukat megmásították a szerkesztők, és ezzel sérelmet szenvedtek. A bejelentő szerint a ferencvárosi gyakorlat korlátozza a sajtó, illetve a tájékozódáshoz való jog szabadságát, és ellentétes a médiatörvény a cenzúrát korlátozó kitételével is. Tényi István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság állásfoglalását kérte Baranyi Krisztina intézkedése miatt.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új városvezetés eddigi témái: Liget építkezés, szobor döntés-állitás, lokál betiltása, média ellenőrzése, kilakoltatás megszüntetése a téli határidő előtt egy héttel, sok alpolgármester, sok tanácsadói testület kinevezése, saját fizu megemelése.
Ezek bizonyára nagyon fontosak-nekik-, de mikor kerül szóba a város működtetése?????

:-) lehet, hogy így gondolták

Egy darabig biztosan kitart a Tarlós által adott lendület.
De a ballib azt mondta, Budapesten minden rossz.
Lehet, hogy most látják, hogy nem is volt olyan rossz. Ezzel akkor nincs dolguk. Olyan érzésem van, mintha nem akarnának vagy nem tudnának teljes erőbedobással dolgozni. Egyelőre csak élvezkednek.

Egyetértünk. Nem fogják tudni jobban csinálni. Csak ne prolizzunk szerintem.

Ezt nem tudtam. Gyenge kéz szindróma.

Ő keveredett szexbitranyba, ugye?
A szuper kórházat meg azért nem akarja, mert az előző munkahelyének adna az összes pénzt.
Hiteles ember;-)))))))))))

Vagy nincs szakmai elvárás, útmutatás.

Csak felébrednek a budapestiek. Van rá őt évük.

A metró sokkal jobb lehetett a ballibekkel:-) amikor olvastam, égnek állt a hajam.

Egyetértünk. Jöhet a természetes őskáosz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés