Budapest

Visszajöttek – avagy a balliberális elit visszatér

2019. október 30. 20:51
Gyurcsány és Bajnai embereinek megjelenése a városháza környékén, politikai tisztogatás, fojtogató káderhiány és grandiózus fővárosi médiatervek Kálmán Olgával – miközben már javában zajlik a 2010 előtti balliberális elit restaurációja, egyre többet tudunk meg arról, mit tervez a fővárossal és a kerületekkel az új vezetés.

Kereki Gergő és Pindroch Tamás írása a Mandiner hetilap október 31-i számából.

***

Október 31-i számunk vezető anyagából megtudhatják, hogy:

– MI VOLT A SZEREPE GÁL J. ZOLTÁNNAK ÉS BATIZ ANDRÁSNAK KARÁCSONY GERGELY KAMPÁNYÁBAN

– MILYEN PÉNZBŐL KAMPÁNYOLT A KARÁCSONY-STÁB

– HOL BUKKAN FEL A SZTORIBAN A BAJNAI GORDONHOZ KÖTHETŐ WALLIS-CÉGCSOPORT

– MEDDIG TARTOTT AZ ÜNNEPLÉS GYURCSÁNY FERENC SZÁMÁRA

– KI SZÁMÍT IGAZÁN ERŐS EMBERNEK A LEENDŐ FŐPOLGÁRMESTER-HELYETTESEK KÖZÖTT

– KIK „MALMOZHATJÁK MEG KÖNNYEDÉN” KARÁCSONY GERGELYT

– MI TÖRTÉNIK AKKOR, HA „TÓTH CSABA ÉS A SZOCIK KÖNYÉKIG TURKÁLNAK A ZSÍROSBÖDÖNBEN”

– MILYEN MÉDIATERVEKKEL KÉSZÜL AZ ELLENZÉK 2022-RE

– MILYEN SZEREPET KAPHAT KÁLMÁN OLGA

– MIÉRT NEVEZIK A JOBBOLDALON A MOMENTUMOSOKAT IGAZI „LENIN-FIÚKNAK”

– KI LEHET AZ ELLENZÉK 2022-ES MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE

A hiúság a kedvenc bűnfajtám. Annyira elementáris. Az önszeretet. A természet narkotikuma.” Al Pacino szavait juttatja eszünkbe Az ördög ügyvédje című filmből az, ahogy a fővárosban aratott ellenzéki diadalt követően a Karácsony-stáb kulcsemberei arccal, névvel fecsegik ki győztes kampányuk titkait. Forrásaink szerint még az ellenzéki oldalon sem tetszik mindenkinek, ahogy többen „végigturnézzák” a balos sajtót. „Habony Árpádot mikor látjuk a Hír TV-ben kampánystratégiáról beszélni?” – teszi fel a kérdést egy ellenzéki elemző. „Régen nyertünk ekkorát, most mindenki hiú, mindenki magának akarja a sikert” – mondja, majd hozzáteszi: láthatóan sokan értik, mivel tudják az árfolyamukat feltornázni, hogyan érdemes pozicionálni, tanácsadói brandet építgetni. Emberünk ennek tudja be Gál J. Zoltán, Dorosz Dávid kampányfőnökök és Balogh Samu kabinetfőnök ATV-s szerepléseit, illetve a Momentumtól Karácsonyhoz igazoló* Róna Dániel elemző nyilatkozatait is.

„Habony Árpádot mikor látjuk a Hír TV-ben kampánystratégiáról beszélni?”

Mi mindenesetre hálásak vagyunk a fentieknek, ugyanis nyilatkozataik nyomán elindulva, jobboldali és ellenzéki politikusokat, elemzőket megkérdezve összeraktuk a nagy ellenzéki kirakóst. Mutatjuk, ki milyen szerepet töltött be Karácsony hatalomra jutásában, felfedjük, mire készül a balliberális politikai elit a fővárossal, és bemutatjuk, hogy áll az ellenzéki pozícióosztozkodás.

Nem egész három hét telt el az ellenzék budapesti győzelme óta, de már most szemmel látható jelei mutatkoznak: a Gyurcsány–Bajnai-korszak megbízható káderei visszaszivárognak a főváros vérkeringésébe.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés