Zuglói Fidesz-KDNP: Még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP

2019. október 28. 19:35
Rozgonyi szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért.

Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP – mondta a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője hétfőn Budapesten újságíróknak.

Rozgonyi Zoltán, az önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése előtt arról beszélt, hogy a sajtóban megjelentek szerint Horváth Csaba (Momentum-Dk-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester egy új képviselő-testületi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) terjesztett volna be, és ezzel minden pénzügyi és gazdasági ügyben magához kívánta vonni a döntés jogát, illetve szűkebb körben, bizottsági szinten próbálta ezeket a kérdéseket tárgyalni, csorbítva ezzel a képviselő-testület és a képviselők jogait.

Mint mondta, már a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely korábbi polgármestersége alatt is nyilvánvaló volt, hogy a kerület „a baloldalon belüli harcok színtere”. Erről egyébként Karácsony Gergely beszélt még polgármesterként, amikor „a szocialisták pénzszivattyúját” is említette egy nyilvánosságra került beszélgetésben – fűzte hozzá Rozgonyi Zoltán.

Úgy fogalmazott: „most, hogy szocialista polgármestere lett Zuglónak, még nagyobb fokozatba kívánják kapcsolni a jelek szerint ezt a pénzszivattyút”.

Rozgonyi Zoltán teljes mértékben károsnak nevezte, hogy 100 millió forintos összeghatárig bizottság döntsön ingatlanok értékesítéséről, miközben korábban ez a képviselő-testület hatáskörbe tartozott.

Rozgonyi Zoltán szerint két dolgot jelez az a folyamat: az egyik, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért; a másik pedig az, hogy a fideszes önkormányzatok által felhalmozott forrásokra vélhetően rá akarják tenni a kezüket.

(MTI)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze, a kampánynak vége, az ellenzék úgy gondolja, le lehet venni az álarcot, elég lesz majd visszarakni 2021 végén, amíg szétlopkodtak mindent. Addig is mutogatni kell a kormányra, hogy az a korrupt.

" amíg szétlopkodtak mindent"

Majd az IMF meg az EBRD segít, ahogy ezt Demszky tanácsolta.

Lesz itt minden, mint a zsibvásárban.
Fővárosi Alkotmány, Jegynyomda, stb...

A Fidesz Budapest kerületeiben 100 milliárdos többlettel, többletvagyonnal, többletpénzzel megbukott.
Az a Fidesz bukott 100 milliárdos többletpénzzel, amely mindent ellopott és az egész ország így tudja: ellop.
Az egész ország így tudja, mert 9 éve ezt hallja.
A Fidesztől nincs egy tökös legény, aki kiállna egy A/4-es papírral, hetente, és csak számokat, adatokat, időpontokat olvasna fel.
És mivel ilyen nincs, a hallgatás beleegyezés, tartja a magyar és ezt el kell fogadnunk.
De akkor miért kéri a Fidesz, hogy tartsunk vele?

Már most kiderült: a kormányra mutogatás végig fedőakció volt, most pedig végképp a saját lopkodás-korrupcióról való elterelés.

"Elég sok idő és munka kell ahhoz, hogy az új hivatal átrágja magát a pénzügyeken."

Egerekből vagy patkányokból áll az új hivatal, hogy át kell rágni a dokumentumokat?

Az átadás-átvételnél minden adat a jegyzőkönyvekben szerepel. Így az átadás időpontjában a pénzügyi helyzet is.
Így azért nincs rikoltozás, mert amit az átadók mondanak azt tartalmazza a jegyzőkönyv, amit az átvevők aláírtak és ezzel elismerték az adatok valódiságát.

Netán úgy gondolod, hogy az átvevők nem értenek a gazdasági, pénzügyi munkavégzéshez? Egyáltalán van elképzelésed egy ilyen átadás-átvételről, vagy csak a vakvilágba beszélsz?

A százmilliós pénzszivattyút se vettétek észre. Nem akarom elhinni, hogy nem tudtatok róla.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés