Hiába tagadja Horváth Csaba, a zuglói önkormányzat árulja ingatlanjait

2019. október 28. 12:04
A zuglói önkormányzat eddig sem és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni – magyarázta Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere vasárnap az Indexnek. Ehhez képest pont a hétfői Népszavában jelentek meg a zuglói önkormányzat ingatlanhirdetései.

Nagy vihart keltett a magyar sajtóban Horváth Csaba zuglói polgármester azon előterjesztése, amellyel jelentősen kiterjesztette volna polgármesteri jogköreit a képviselő-testület kárára a kerületben. A módosító javaslatokat Horváth a negatív sajtóvisszhangra való tekintettel visszavonta.

A tervezett módosítások között szerepelt, hogy az új polgármester „az önkormányzat vagyonát érintő ügyekben a rendes ügymenetet illetően is csökkentené a képviselőtestület döntési jogkörét". Horváth Csaba ugyanis durván megemelte volna azt az értékhatárt, ami felett képviselő-testületi hozzájárulás is szükséges a kerület ingó vagy ingatlan vagyon eladásánál, vételénél, bérbeadásánál.

„Horváth javaslata ezt az értékhatárt ingó vagyontárgyak esetén 50 millióról 150 millióra (300%) ingatlanok esetén pedig 50 millióról 250 millióra (500%) emelné” – írta az Átlátszó.

Az Index ezzel kapcsolatban megkereste Horváth Csabát, aki a fenti kérdésről azt nyilatkozta:

a zuglói önkormányzat eddig sem és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni.

Szerinte az értékhatár emelésére azért lett volna szükség, mert ha mégis értékesítene, vagy bérbadásról döntene az önkormányzat – alapvetően a költségvetési rendeletében –, akkor ha a testület egyszer már határozott arról, akkor ne kelljen még kétszer a testület elé vinni szavazásra (egyszer a pályázatkiíráskor, egyszer az értékesítés győztesének kihirdetéséről) – írja az Index.

Az újdonsült zuglói polgármester kijelentésével ellentétben a hétfőn megjelent Népszavában a zuglói önkormányzat több ingatlant is meghirdetett értékesítésre. Az ingatlanok méretei 350 és 3500 négyzetméter között mozognak.

Az ügy kapcsán a parlament mai plenáris ülésén is vita bontakozott ki, ahol Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy kérdésre válaszolva bemutatta a Népszava hétfői hirdetését Tordai Bence ellenzéki képviselőnek.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beindult az itt a piros, hol a piros játék.

Már Horváth Csaba sem olvas Népszavát?

Nagyon kemény. :( Hány NAPJA lépett egyáltalán hivatalba az új polgármester és képviselőtestület?

Nagyon kemény. :( Hány NAPJA lépett egyáltalán hivatalba az új polgármester és képviselőtestület?

A csontvázak másznak vissza a szekrénybe...

Horváth megtestesíti az ellenzék karakterét: hazudik, mohó és tehetségtelen.

Ezekkel csak a gond van, most ez lesz naponta, hetente 5 évig.

"A nehéz idők erős embereket szülnek.
Az erős emberek virágkort teremtenek.
A virágkor gyenge embereket szül.
A gyenge emberek nehéz időket teremtenek."

Szerzője számomra ismeretlen, de nagyon telibe talált.

Ez a tipikus szoci tempó: nagyszájú ígéretek, sok választó bedől nekik - utána a mások által megtermelt javakat eladják -, s végül csődöt jelentnek. A becsapott választóik meg a csőd után nyafognak: segíts Orbán!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés