Horváth Csaba a „közbizalom helyreállítása érdekében” visszavonja az előterjesztését

2019. október 28. 07:33

A zuglói polgármester jelentősen kiterjesztette volna jogköreit a képviselő-testület kárára, azonban visszavonja a tervezett módosításokat.

2019. október 28. 07:33

Az Átlátszó beszámolója alapján tegnap mi is megírtuk, hogy a zuglói önkormányzat első ülésére beterjesztett jogszabálytervezet szerint Horváth Csaba úgy módosítota volna a képviselő-testület szervezeti és működési szabályait (SZMSZ), hogy a polgármester a testületet megkerülve döntést hozhasson a hatáskörébe tartozó szinte bármilyen ügyben, ha azt halaszthatatlannak minősíti. 

Ezen felül Horváth Csaba a hétfői alakuló ülésre benyújtott egy salátarendeletet is, amely az önkormányzat vagyonát érintő ügyekben a rendes ügymenetet illetően is csökkentetette volna a képviselőtestület döntési jogkörét.

Horváth Csaba ma reggeli Facebook bejegyzése szerint, bár az SZMSZ-módosítás „megfelel a szakmai szempontoknak”, azt „az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke” félremagyarázta, aláásva ezzel a közbizalmat és becsapva a közvéleményt. A zuglói polgármester szerint „az átláthatóság olyan érték, amelyet minden demokratának kötelessége megvédeni a valótlan és a közbizalmat aláásni szándékozó próbálkozásokkal szemben is”.

hogy elejét vegyem a további rosszindulatú politikai támadásoknak” – zárja gondolatait Horváth Csaba.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. október 28. 12:50
"Közbizalom" A nyugdíjreformotok óta csak bennetek bízok, Csabi bácsi olyan 0,3 százalékig de lehet, hogy 3 ezrelékig bízom bennetek.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. október 28. 11:03
Magyarország történelmének legkorruptabb kormánya az MSZP-SZDSZ összefosás volt.
egynick
2019. október 28. 10:43
Ez a különbség: a szocik, ha rácsapnak a kezükre, kicsit visszakoznak. A fidesz meg bemondja, hogy náluk a korrupció a legalapvetőbb politika az ún. nemzeti burzsoázia megteremtésére.
néhai Ch.Pilot
2019. október 28. 10:39
Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. vagy ugyanez kicsinyítőképző helyett jelzős szerkezettel: Sokat akart a kis szar, de nem bírta a kis far.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!