Fürjes: Érdemes lehet áttekinteni a Liget-projekt ügyét

2019. október 19. 10:52
Amennyiben Budapest új vezetésének bármi felvetése van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az államtitkár.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában (FKT) érdemes áttekinteni a Liget-projekt ügyét, ha Budapest új vezetésének bármi felvetése van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A lap szombati számában megjelent cikkben Fürjes Balázs megjegyezte, hogy a tanácsban lehet beszélni arról is, hogy mi legyen a sorsa a „Budapest, sportfőváros” programnak. Eddig a főváros és a kabinet közös szándéka volt, hogy a sportolási lehetőségek bővítése és a nemzetközi sportesemények fontosak legyenek Budapest életében. Karácsony Gergely az első intézkedései között említette meg, hogy le fogja állítani az új létesítmények megépítését a Városligetben és a stadionberuházásokat. A Városliget Zrt. hangsúlyozta, hogy a közeljövőben megkezdődő minden beruházásra végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek – emlékeztetett a lap.

Fürjes Balázs kiemelte: a kormány korrekt együttműködésre törekszik a főváros új vezetésével, és ennek legfontosabb terepe az FKT, amelyben a kormány és a főváros vezetése egyhangú szavazással dönthet a fejlesztésekről. A testület elnöke a miniszterelnök, akit a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettesít, társelnöke a főpolgármester. Az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása után össze lehet hívni a tanácsot, ahová Fürjes szerint a Liget-projekt kapcsán érdemes meghívni a program vezetőjét, Baán Lászlót, aki el fogja mondani, milyen szakmai megfontolások szólnak a fejlesztések mellett.

(MTI)

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrekt.
Karácsony ebben a témában visszalépésre kényszerül, csak azért, mert tájékozatlanul beszélt zöldségeket.

Szerinted? Kerületi, fővárosi, vagy állami?

Szerintem Budapesten abba kell hagyni a még el nem kezdett beruházásokat és az így felszabaduló forrásokat a vidékre kellene költeni.
Így példáúl; Győr, Zalaegerszeg, Keszthely, Veszprém, Debrecen, Székesfehérvár. Plusz: a Balatont körülvevő települések és a meleg vizes fürdők bővítése különböző szabadidős lehetőségekkel.

Válaszok:
pollip | 2019. október 19. 11:30

Három tételről van szó jelen ismereteim szerint: állatkert bővítés, kézilabda és atlétikai csarnok. Ha nem kell budapestnek a fejlődés két világverseny rendezésére, szerintem a vidék bevállalja:-)

Válaszok:
Berecskereki | 2019. október 19. 11:47
Berecskereki | 2019. október 19. 11:58

Rosszul látod:-))) ez maga a tetemre hívás:-))))

+ a Liget projekt
Továbbá épületek, ingatlanok rendezése, az új "olimpia falú", amely ugyan elmaradt, DE helyette: „Budapesti Xtrém Szabadidő Park az Észak-Csepelt és Dél-Pestet érintő, átfogó fejlesztési program, amely a Déli Városkapu Fejlesztési Program részeként valósul meg. A fejlesztési program legfontosabb eleme a 12 000 férőhelyes diákváros kialakítása”.

Egyébként megnéztem a sokat hangoztatott GDP értéket, mely szerint a 40 %-át Budapest adja. Már a 2015 adatok szerint is csak egyharmad és a két megye, kisebb lélekszámmal ezt az értéket meghaladja. Még az is hozzátartozik, hogy Budapest GDP 60 % szolgáltatás és csak 40 %-a ipari.
Szerintem a GDP arány 2015 óta csökkent Budapesten és növekedett vidéken.

Azt is megnéztem, hogy az elmúlt 8 évben a költségvetésből - vagyis nem önkormányzati forrásból - a Főváros kétszer akkora forrást kapott, mint a két megye, amelynek hasonló a GDP értéke.

Szerintem mindezek figyelembevételével Budapest tulzott mértékben van támogatva a vidék kárára, ahogy ez történt a háború befejezése után 1990 évig.
Ez okozta, hogy vidékről százezrek költöztek fel é telepedtek le a fővárosba.
Pedig tudjuk, hogy vidék nélkül főváros sincs. Másként fogalmazva; a vidéknek van fővárosa és nem fordítva.

Válaszok:
pollip | 2019. október 19. 13:08

Egyébként egyetértek veled e témában.

Válaszok:
pollip | 2019. október 19. 13:09

Igen. Erre én is gondoltam. Reményeim szerint meg is fog történni, már ami a vidéki hajléktalanokkal kapcsolatos. Fővárosban van a leggazdagabbak többsége. Fizessenek a gazdagok!

Lehet, hogy ez lesz jó. De ne bukjunk el vb-t, eb-t a ballibek miatt. Sokkal többet hoz országimázs van, mint amit a ballib el tud képzelni.

Igazad van. Ezt nem akarja Karácsony. Butasagbol, csakazértis ből

Én is veled egyetértek

Meglepődnek.
Karácsony nem lát előre két évet. Egyet sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés