„Atyám házában sok hely van”: egyházpárti kampányt indít Hodász András

2019. október 16. 13:24
Részint válaszul a Coca-Cola kampányra.

Ne csak az akváriumban halászgasson az egyház – jelentette ki Hodász András atya a Coca-Cola hírhedt kampánya kapcsán, valamiféle pozitív válaszra felhívva még augusztusban, egy videóban, amiben ötleteket kért, miként lehetne ezt megvalósítani.

Megszületett az eredmény is, az első plakát. 

Mint Hodász a Magyar Kurírnak nyilatkozta: „milyen jó lenne, ha rólunk, a Katolikus Egyházról nemcsak akkor kapna hírt egy nem hívő ember, amikor valami ellen felháborodottan tiltakozunk. A Facebook-oldalamon közzétettem, mennyivel többet adna, ha pozitív üzenetet hordozó plakátot készítenénk.” Majd „sok javaslat érkezett a kommentelőktől, nagyon nehéz volt kiválasztani azt az egyet, ami a plakátra került. Az volt a cél, hogy a megfogalmazás közérthető legyen, azok felé is megszólító erővel bírjon, akik távolabb vannak az Egyháztól, és számukra is vonzó képet mutassunk magunkról. Így választottuk a jézusi hívást: »Atyám házában sok hely van.«” 

A kampányt előkészítette és finanszírozta a Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezője, a Kreatív Kontroll.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó ötlet! Lehet folytatni. Például azzal, hogy ésszel kimutatjuk a nem-hívőknek is, hogy állandóan és eleve a Szentháromság létéből / "kegyelemből" / élnek. Ezt már kezdetektől műveli az egyház. Lásd, például a Római levél eleje, vagy szent Pál beszéde az Areopágoszon.

Az egység-sokféleség alap-probléma kapcsán jól kifejthető a Szentháromság-tan. Egy ilyen rövid Mandiner bejegyzés kapcsán csak egész rövid utalásokat tehettem a keresztény hit ésszerűségére, nem lehetett cél egy alapos kifejtés.

Én az első bejegyzésemmel csak azt akartam kiemelni, hogy a Szentháromság léte mindenkiben jelen van - hiszen teremtő -, s ezért "csak" fel kell fedezni azt. A hit nem kívülről ránk erőltetett valóság, hanem a legbelsőbb mivoltunk megragadása. Ezért könnyű a hitet továbbadni. Persze, az kérdés, hogy ki mennyire megszólítható, s itt sok múlik az igehirdető ügyességén is.

A Szentháromságban EGYENRANGÚ az egyediség és a közösség, az egység és a sokféleség! Éppen ezért az egyetlen tökéletes létvalóság, s minden más akkor érthető, ha ezt szem előtt tartjuk.

De, mert érteni kell a SzentHÁROMság EGY Istent...Mi nem három istent vallunk, de valljuk azt is, hogy az Istenből nem hiányzik a közösség sem. Szeretet az Isten, s egyedül nem lehet szeretni, sem azt kimondani, hogy én...

Hát ezt a hülyeséget honnan vetted?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés