Macron biztosjelöltje is megbukott

2019. október 10. 15:23
Az EP illetékes szakbizottságai elutasították a francia Sylvie Goulard biztosjelölt kinevezését.

Elutasították az új Európai Bizottságban belső piaci biztosnak jelölt francia Sylvie Goulard kinevezését csütörtök délután az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságai.

Három jelöltet nem hagytak jóvá az első meghallgatást követően azonnal a koordinátorok, ők írásbeli kérdéseket kaptak, kettejüknek pedig másodjára is meg kellett jelenniük a képviselők előtt. A lengyel Janusz Wojciechowski végül zöld jelzést kapott, de Goulard-t második meghallgatása után is leszavazták, bennfentesek szerint 82:29 arányban.

Goulard múlt heti meghallgatásán az EP illetékes bizottságai előtt sok témáról beszélt, a legtöbb kérdést az állítólagos európai parlamenti fiktív állások ügyében ellene folytatott korábbi vizsgálat miatt, illetve azzal kapcsolatban kapta, hogy EP-képviselőként havi bruttó 10 ezer euróért a Berggruen Intézet nevű amerikai think tanknek dolgozott tanácsadóként. 

Szakértők arról számoltak be, hogy Ursula von der Leyen megválasztott elnök ennek nyomán nagy valószínűséggel új jelöltet fog kérni Párizstól.

Reakciók

Emmanuel Macron francia elnök értetlenségének adott hangot a történtekkel kapcsolatban, mondván, a főbb képviselőcsoportok vezetői korábban biztosították afelől, hogy a Goulard elleni vizsgálat nem lesz probléma. „Nagyon nyugodt vagyok, hiszen a portfólió a lényeg, de meg kell értenem, hogy mi történt” – közölte.

Később von der Leyen közleményt adott ki, amelyben a döntésre reagálva leszögezte, hogy a francia, a magyar és a román jelölések még nyitottak.

„Nem téveszthetjük szem elől, mi forog kockán: a következő öt év döntő fontosságú lesz Európa számára. Meg kell küzdenünk a Brexittel, a kereskedelmi ügyekkel, a közvetlen szomszédságunkban meglévő konfliktusokkal. Egyéb fontos kihívásokkal is szembe kell néznünk, mint a klímaváltozás, a digitalizáció és a migrációs hullámok” – írta, hozzátéve, hogy fontos felgyorsítani a folyamatot, hogy az új vezetés mielőbb munkának láthasson.

(MTI, Euronews)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon, sőt nattyon finnyás lett a sémi-Soros balos, zöld, újeurópás, meg a többi elb.szott garnitúra ott Brüsszelben.
Bezzeg, amikor a nemzetközi spekuláns bűnöző bejelenti magát TÖRVÉNYELLENES LÁTOGATÁSRA! - Brüsszelbe, rohannak a vörös szőnyegért a lába alá...

Ja, és mióta WC-pumpa is, utolsóként, megkapta a szifilisz-jelet, azóta minden oké, fő a nyugalom.

A kocosfogu eléggé eltűnt a korrupció óta. Weber ugyanolyan nagyszájú.......
Sok ilyet lehetett hallani és soha nem volt következménye.
Most azt kéne csinálni, hogy az összes új EP képviselőt át kellene világítani. Azt hiszem, lenne meglepetés.
Botmixer pl a saját családja nyomdájának adott megbízást. Ez ok?

"Összeférhetetlen" volt.

Semmi értelme nincs ennek a parlamentnek nevezett bohóckodásnak. Meg kellene szüntetni úgy, ahogy van. Az EU államokból áll, az ügyekről az államok vezetőinek kell dönteniük. Az apparátus pedig hajtsa végre a döntéseket és ellenőrizzen. Ennyi éppen elég.

Tetszett, amikor Bp-en kampányolt:-)))) legalább zavarban volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés