Gulyás: Konzervatív fordulatra van szükség az Európai Néppártban

2019. október 4. 17:13
A miniszter szerint a konzervatív fordulat ügye a német uniópártoknál is fontos vitatéma.

Konzervatív fordulatra van szükség az Európai Néppártban (EPP), mert a közeledés a baloldalhoz egyre rosszabb eredményhez vezet az európai parlamenti (EP-) választásokon – hangsúlyozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Münchenben a Konzervatívok találkozója című konferencián, amelyet a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) csoportja szervezett.

A fideszes politikus az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a konzervatív fordulat ügye a német uniópártoknál, a CSU és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségében is fontos vitatéma.

„Mi azt szeretnénk, ha a CSU is visszatérne ahhoz az irányvonalhoz, amely az uniópártokon belül az erőteljesen konzervatív politikát képviseli” – mondta Gulyás Gergely.

A CSU-hoz fűződő kapcsolatokról elmondta, hogy az utóbbi fél évben voltak olyan nyilatkozatok, amelyek „nem a kapcsolatok elmélyítésének irányába vezettek”, de most már a bajor partnerek is „szeretnék ezt az időszakot lezárni, szeretnék félretenni sérelmeiket és a jövőbe tekinteni”.

A kancelláriaminiszter Balog Zoltán miniszterelnöki biztossal együtt vesz részt  és szólal fel Alexander Dobrindt CSU Bundestag frakcióvezető meghívására az európai konzervatív pártok müncheni összejövetelén.

Gulyás Gergely és Balog Zoltán a konferenciát megelőzően megbeszéléseket folytatott Hans Reichharttal, a bajor kormány közlekedési és építésügyi miniszterével, valamint Markus Bluméval, a CSU főtitkárával.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahhoz, hogy változás legyen Joseph Daunak távoznia kellene, Merkellel együtt.
Ők hígították fel az Európai Néppártot, mert olyan pártokkal töltötték fel a pártcsaládot, amelyeknek semmi közük a keresztény identitáshoz a néphez.
Végül ez vezetett el a balra történő közeledéshez, s ezért tudnak együtt kormányozni a balliberálisokkal.

Európának ezen a részén nem régen még azt nyomták nemzetközi politikai terrorral, hogy nem lehet támadni a népi demokráciát. A módszer maradt, csak a demokráciához ragasztott jelzőt cserélték ki a "liberális" szóra. Maga a jelző is hazugság, mert csak az eredeti jelentés mára már kisajátított, kiforgatott változatát jelöli.

Ha igazad lenne, nem írhattad volna le, amit leírtál...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés