Drogozás közben beszél pénzek visszaosztásáról a kispesti szocialista képviselő

2019. október 4. 15:49
Karácsony Gergely és Gajda Péter kispesti szocialista polgármester képviselőjelöltje fehér por adagolása közben beszél korrupcióról és pénzek visszaosztásáról a Hír Tv birtokába jutott felvételen.

Korrupcióról, visszaosztásáról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. AZ MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei többórán keresztül beszélgetnek egy idén nyáron készült felvételen.

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként, plakátján az MSZP logója mellett támogatóként ott van a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. A politikus jelenleg a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke.

Az egyik videófelvételen az is látható, ahogy Lackner épp egy „kólának” nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Az MSZP-s politikus meglepő állításokat tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is résztvettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

Lackner ahogy idén, úgy tavaly is Karácsony Gergely mellett kampányolt közösségi oldalán.

Összesen 356 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne terelj! Ehhez a felvételhez szóljál hozzá, ha van mondanivalód. Ha nincs, akkor legalább gondolkozz el rajta szép csöndben.

Ha ez így megy október 13.-ig meglesz a teljes focicsapat.
Áder egy hónappal kitolhatná a választást, hogy legyen ingyen cirkusz a népnek.

Amennyit ezek diktafonoznak meg videóznak, inkább influenszereknek kellene lenniük.

Belenéztem a felvételbe. Ez nagyon nem tűnik rejtett kamerának.

Ezek tényleg ilyen hülyék, hogy önként felveszik az ilyen szövegeket?

"...felveszik, hogy sakkban tarthassák egymást."

De ezt nem értem. Látom, hogy XY kamerázik -> nem beszélek hülyeségeket. nem mondok kompromittáló dumákat, főleg nem szippantok narkót, miközben épp videón megörökítenek! Nem olyan bonyolult ez.

Én is kérek abból az anyagból, mert ez valami nagyon ütős cucc lehet.

http://kispest.info/

Baloldali szemfényvesztés
Csak összehasonlításképpen. Miközben az önfényezésre évről-évre egyre többet költ a Gajda Péter vezette baloldal – ebben az évben már több mint 200 millió forintot szavaztak meg kommunikációs célra a költségvetés tárgyalásakor, az Egészségügyi Intézet alapellátására szánt keretet 10 millió forinttal csökkentették a 2018-as évhez képest. Azt csak a jobboldali frakció javaslata után emelték vissza közel 110 millió forintra. 40 millió forintot sem szántak a szétesőben lévő, Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő felújítására, ahogyan azt a Fidesz-KDNP frakció javasolta. A módosított költségvetésben 18 millió forintot különített el a baloldali városvezetés az épület külső felújítására.
– Felháborító, hogy az önkormányzati választás előtti kampányra, az önfényezésre 50 millió forintot szánnak –
mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje, aki évek óta súlyosan eltúlzottnak tartja a kommunikációra fordított éves büdzsét.

http://kispest.info/?i=jobbold..

Szépülnek a lakótelepi kis parkok, hála a Fidesz-KDNP frakció tagjainak, akik az előző ciklusban már elkészítették a terveket öt helyszínre, és akik folyamatosan harcolnak azért, hogy megvalósuljanak ezek a fejlesztések is. Dódity Gabriella, a kormánypártok polgármesterjelöltje, fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatára a napokban megkezdődött a Széchenyi és Toldy, valamint az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletesei között is a munka az önkormányzat által átalakított tervekkel.
Letöredezett betonpadok és asztalok, kiálló vasdarabok, balesetveszélyes játszóterek, feltöredezett járdák és kietlen puszták szegélyezik Kispest nagy részén a lakótelepi területeket. Ezen szeretne évek óta változtatni a Fidesz-KDNP frakció, de a Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok által javasolt lakótelepi kis parkok rendbetételével éveken át nem foglalkozott a baloldali városvezetés. Pedig több helyszínre még az előző önkormányzati ciklusban, 2014 nyár végén elkészítették a terveket Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) akkori alpolgármester keretéből, ám azok a 2014-es önkormányzati választást és a baloldali többségű (MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt) képviselő-testület megalakulását követően a fiókba kerültek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés